Mobilizare impresionantă pentru donare de sânge, la apelul unei asociații de motocicliști

Ultima actualizare: 17-03-2019 10:43

Două sute de oameni din Câmpina au donat sânge în urma unui apel făcut de o asociaţie de motociclişti. Angajaţii centrului de transfuzii Ploieşti au mers special în zona pentru a colecta sângele atât de preţios.

Mai ales că în medie, într-o zi normală de lucru, doar 70 de oameni din tot judeţul aleg să doneze.

La Casa Tineretului din Campina, mulţi au venit să doneze sânge pentru prima oară, în timp ce alţii erau deja obişnuiţi cu întreaga procedură.

Lipsa sângelui în România nu este o noutate, şi tot mai mulţi oameni sunt chemaţi să doneze pentru a salva o viaţă.

Georgeta Hanganu, Centrul de Transfuzii Ploieşti: "Sunt foarte mulţi oameni care nu au prieteni, nu au rude, nu au cunoştinţe. Cele mai căutate grupe sunt grupele care au RH ul negativ, 0 negativ, A negativ, B negativ şi cel mai mult căutat este AB negativ. "

Cei care au reuşit să mobilizeze lumea sunt motocicliştii din zonă, care sunt convinşi că astfel vor salva vieţi.

Dan Turcu, Asociaţia " Roata de foc": "Dacă putem să ajutăm de ce nu? Şi vrem să spălăm cumva imaginea motociclistului Hollywood-ian ăla rău cu plete, cel puţin grupul nostru şi sunt multe grupri în ţara care fac gesturi similare.”

Mulţi dintre cei prezenţi au cedat tichetele de masă ce le revin în urma donării de sânge. Aceste tichete vor ajunge la copiii dintr-un centru de plasament.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO