Ministrul Apărării: Lucrăm la un serviciu militar voluntar, de scurtă durată, pentru băieți și fete

Ultima actualizare: 10-01-2022 22:04
Ministrul Apărării: Lucrăm la un serviciu militar voluntar, de scurtă durată, pentru băieți și fete
Getty

România ar putea introduce un stagiu militar voluntar, de scurtă durată, atât pentru băieți, cât și pentru fete, a declarat luni Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

 

Ministerul Apărării nu ia deocamdată în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, a declarat Vasile Dîncu la TVR, invocând mai multe argumente în acest sens.

Cu toate acestea, ministrul a anunțat în emisiunea ”Referendum” de pe TVR 1 că se lucrează la un proiect de serviciu militar voluntar, de durată mai scurtă, și care se va adresa deopotrivă băieților și fetelor, potrivit Hotnews.

”Întărirea capacității de apărare trebuie să aibă în vederea o întărirea capacității umane. Avem nevoie de o suplimentare a efectivelor profesionale. Nu este analizată în acest moment revenirea la serviciul militar obligatoriu din mai multe puncte de vedere: analizele noastre arată că nu avem nevoie de forțe așa numeroase, motive economice, motive constituționale și capacitarea rezerviștilor, în primul rând. Gândim în acest moment o altă soluție pentru un stagiu voluntar, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, pentru o perioadă mai scurtă”, a declarat ministrul Apărării.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO