Ministerul relaxeaza conditiile de participare la programul "Rabla"

03-06-2009 00:00


Dupa ce prima etapa a programului de innoire a parcului auto s-a incheiat cu un semi-esec, Ministerul Mediului relaxeaza conditiile de participare. Astfel, vor fi acceptate la casare si rablele societatilor comerciale.


Firmele vor putea sa-si schimbe masinile mai vechi de 10 ani cu autoturisme noi, insa doar de la 1 septembrie. Acestea isi vor putea lua chiar si utilitare cu prima de la stat. In jur de 28.000 de cote sunt puse la bataie pentru persoanele fizice in cea de-a doua etapa a programului "Rabla", care a inceput luni.

Desi initial s-au utilizat doar jumatate dintre cotele alocate, de la inceputul anului o masina din cinci a fost vanduta prin programul "Rabla". Acum s-au inscris 134 de reprezentante auto.

Ca in varianta actuala, programul de innoire a programului rabla nu are succes, se vede cu ochiul liber in curtea Remat-ului, alta data arhiplina cu rable. Tot mai multi cer dublarea primei de casare prin injumatatirea cotelor alocate. 1.800 de euro ar fi un avans mult mai consistent, mai ales intr-o astfel de perioada.

VIDEO PROTVPLUS.RO