Ministerul Educatiei vs. Universitatea Spiru Haret, la tribunal!

Ultima actualizare: 06-11-2012 23:30

Rectorul institutiei a anuntat astazi ca i-a dat in judecata pe oficialii de la Invatamant, pentru ca nu lasa Universitatea Spiru Haret sa organizeze admitere la toate specializarile.

In replica, Ecaterina Andronescu sustine in continuare ca majoritatea formelor de invatamant la distanta sunt ilegale.

Prin eliminarea Universitatii Spiru Haret se lasa camp liber invatamantului superior de stat privat, neconstitutional si nelegal.
Prof. univ. dr. Aurelian Gh. Bondrea, rector Universitatea Spiru Haret
Rectorul Aurelian Bondrea spune ca Ministerul Educatiei ar fi interzis Universitatii Spiru Haret sa organizeze admitere, ca sa "fure" studentii de la privat, la stat, unde taxele sunt mai mari pe locurile cu plata.

Reprezentantii Universitatii sustin ca Spiru Haret a devenit cel mai mare competitor al facultatilor de stat. Ce-i drept, in 18 ani de la infiintare, numarul studentilor a crescut de 270 de ori. Asa se face ca de la an la an, Universitatea a cerut tot mai multe diplome pentru absolventi. De aici a si pornit scandalul, dupa ce ministerul a observat ca numarul de locuri aprobat cu trei ani in urma era mai mic decat numarul de diplome cerute pentru licenta.

In timp ce ministrul educatiei sustine ca profesorii universitatii sunt putini pentru numarul mare de studenti, indiferent ca acestia invata la distanta, reprezentantii institutiei explica: tehnologia ii ajuta sa inlocuiasca fara probleme cadrele didactice.

Universitatea a vandut iluzii. A emis diplome pe baza acestor iluzii
Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei
Saptamana trecuta, ministerul a propus ca toti absolventii de la Spiru Haret, care nu au diplome valabile, sa dea din nou examen, unul de selectie si unul de licenta, in termen de 5 ani.

Intre timp, seful pe linie de partid al Ecaterinei Andronescu, presedintele PSD Mircea Geoana, i-a cerut ca pana marti sa gaseasca o solutie pentru ca studentii Universitatii Spiru Haret, care si-au dat deja licenta, sa nu sufere din cauza acestui scandal.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO