Mii de vieti salvate. Bilantul pe 2013 al celui mai mare institut medical din Romania: Fundeni


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2013 07:04
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2013 13:03
Categorie: Stiri Sociale
Mii de vieti salvate. Bilantul pe 2013 al celui ma...
Cazul Institutului Fundeni, locul fara fonduri und...

Cand se strica un aparat la Institutul Fundeni, jumatate de tara sufera. Si asta, pentru ca, intr-un an, la aceasta unitate sanitara, dintre cei peste 100.000 de pacienti, trei sferturi sunt din afara Bucurestiului.

Multi dintre ei au ajuns la Fundeni intre viata si moarte, spun reprezentantii spitalului. La un numar atat de mare de bolnavi cu suferinte grave, costurile depasesc bugetul spitalului.

Dar Ministerul Sanatatii a promis ca, in urmatorii 3 ani, Institutul Fundeni va primi mai multi bani si va intra intr-un program special de dotare cu aparatura, pentru ca este un spital strategic.

Miercuri, 30 octombrie 2013, la ora 10.30, are loc prezentarea bilantulului Institutului Clinic Fundeni pe anul 2013 - adica premierele medicale si rezultatele de exceptie de anul trecut, dat si statistici legate de activitatea institutului, proiecte derulate si planuri de viitor. Conferinta va avea loc in amfiteatrul unitatii.

De asemenea, reprezentantii Institutului Clinic Fundeni vor prezenta proiectele si parteneriatele de succes ale institutiei, dar vor puncta si lucrurile care necesita rezolvare, pentru beneficiul pacientilor.

La conferinta de presa si-au anuntat prezenta: Eugen Nicolaescu - Ministrul Sanatatii, Cristian Busoi - presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Nicolae Banicioiu - Ministrul Tineretului si Sportului, prof.dr. Gheorghe Iana - presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti, dr. Carmen Orban - managerul Institutului Clinic Fundeni, prof.dr. Irinel Popescu - seful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic, aad. Ioanel Sinescu - seful Centrului pentru Uronefrologie si Transplant Renal, conf.dr. Daniel Coriu - seful Centrului pentru Transplant Medular si  dr. Alina Tanase - directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

In 2013 s-au facut transplanturi de ficat cat in 4 ani. Povestile celor care au primit o viata noua
Irinel Popescu: 2013, anul Romaniei la transplant; rata de donare depinde de acceptul familiei
Raed Arafat: S-a ajuns la o explozie de donatori de organe, finantarea trebuie adaptata
VIDEO PROTVPLUS.RO