Mii de oameni din toată țara au participat la pelerinajul de Florii


Ultimul update: Sambata 20 Aprilie 2019 20:38
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2019 18:50
Categorie: Stiri Sociale

Sute de oameni, cu flori şi ramuri verzi de salcie în mâini, sau chiar de finic, aşa cum sunt la Ierusalim, au cinstit încă de sâmbătă intrarea Mântuitorului Iisus în cetatea sfântă.

La Bucureşti, dar şi în alte oraşe, pelerinajele i-au însufleţit pe credincioşi.

Şi nu degeaba se spune că vin Floriile cu Soare şi Soarele cu Florii. Vremea blândă a fost o încântare, iar adierea primăverii anunţa cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii: Învierea Domnului.

În Bucureşti, procesiunea care aminteşte intrarea Mântuitorului în Ierusalim a început la Mănăstirea Radu Vodă. Preoţii, cu ramuri sfinţite de salcie sau chiar de finic, au condus mulţimea de pelerini până la Catedrala Patriahală.

Alte sute de credincioşi au participat în Galaţi la o procesiune impresionantă, înaintea praznicului împărătesc de Florii. Unii au venit de departe, special pentru sărbătoare.

Femeie: "Sunt din comuna Tutova, judeţul Vaslui, şi vin în fiecare an la procesiunea de aici, de la Galaţi. Îl întâmpinăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos cu bucurie, cu speranţă, cu smerenie!

Mulţimea s-a rugat apoi în fața catedralei.

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: "Însuşi Stăpâne, păzeşte-ne şi pe noi, care urmăm acelora. Purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de prăsnuire înainte."

După bucuria sărbătorii de Florii, începe o săptămână de rugăciune şi post, Săptămâna Mare, a Patimilor Mântuitorului Hristos.

VIDEO PROTVPLUS.RO