Fructe si suc natural la birou. Metoda prin care tot mai multe companii din tara isi "energizeaza" angajatii

Dată publicare: 18-05-2014 20:29
Dată actualizare: 21-05-2014 06:58


Munca la birou poate fi si fructuoasa la modul cel mai propriu cu ajutorul fructelor proaspete oferite de angajatori cel putin o data pe saptamana.

Ca sa promoveze un stil de viata sanatos unele companii le comanda salariatilor cosuri cu portocale, caise, banane sau mere. Nu numai ca oamenii se relaxeaza, cu acest prilej, dar se intorc apoi la treaba plini de energie si se dovedesc chiar mai creativi.

Exista si varianta sucurilor de fructe si legume, ce pot fi baute direct din fata calculatoarelor. Adelina are 27 de ani si este primul furnizor de fructe catre birourile din Timisoara. In fiecare zi pregateste zeci de cosuri pentru angajati si le livreaza intr-o costumatie interesanta.

"Ii o scuza de pauza, asta. Poti sa vii la bucatarie, te uiti ce sa mananci. Nu te duci la Chips-uri, te duci la fructe" marturiseste un angajat.

Sistemul a fost preluat deja de zeci de companii, ai caror manageri au inteles ca in felul acesta, atmosfera e mai destinsa si angajatii sunt mai multumiti, mai energici si mai productivi. Un astfel de cos costa intre 30 si 150 de lei.

"Fructele sunt sanatoase, le ai tot timpul proaspete", a explicat George Prichici, cofondator firma dezvoltatoare de jocuri.

S-a creat deja o concurenta intre distribuitorii de fructe, si cei care prepara sucuri proaspete, catre angajatii care stau cu orele in fata unui calculator. Andrei, de exemplu, impreuna cu doi prieteni, livreaza de trei luni in multinationale, sucuri de fructe si legume.

Un astfel de amestec proaspat si sanatos, costa de la 8 lei in sus. Majoritatea companiilor care ofera asemenea bonus-uri angajatilor - sunt din domeniul IT.

Tags: fructe, birou,


VIDEO PROTVPLUS.RO