Maternitatea Giulesti se redeschide luni. Lucrarile de renovare sunt gata

19-09-2010 00:00


UPDATE: Dupa o luna de la cumplita tragedie in care sase bebelusi si-au pierdut viata, maternitatea Giulesti se va redeschide luni. Primarul generalal al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca lucrarile de renovare au fost terminate.

Iar constructorul s-a incadrat in termenul promis.

Edilul a mai spus ca s-au montat detectoare de fum si supraveghere video doar la Sectia Terapie Intensiva Prematuri, care a fost renovata, pentru ca in restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind asezate in asa fel incat prin prezenta bolnavilor exista supraveghere permanenta.

Profesorul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternitatii Giulesti, a declarat ca i-au fost donate clinicii doua incubatoare si ca vor mai fi primite, prin donatie, doua ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cu cele aduse de Primarie.

Marinescu a precizat ca, in prezent, spitalul va face fata cazurilor care vor aparea, insa nu va putea primi paciente din toata tara.

Primarul Sorin Oprescu a spus ca la maternitate sunt in total 38 de asistente, cate doua pe tura, edilul apreciind ca acest numar este suficient.

Maternitatea Giulesti a fost inchisa in urma incendiului care a izbucnit in 16 august. In urma acestei tragedii, sase bebelusi au murit, iar cinci au supravietuit, fiind transportati pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebelusi au fost externati miercuri.

Imagini cu bebelusii raniti la Maternitatea Giulesti si externati miercuri

A mai murit un bebelus, victima a incendiului de la Maternitatea Giulesti!

Seful Sectiei neonatologie de la Giulesti, Adrian Toma, urmarit penal


 

VIDEO PROTVPLUS.RO