Maternitatea din Brasov: tavane stau sa cada, apa intra in panoul electric

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 26-09-2012 16:30


Tavane care stau sa cada, mucegai pe pereti si apa care se infiltreaza in panoul electric! Asta au gasit echipele de control la Maternitatea din Brasov. In plus, spitalul are sistem de alarmare in caz de incendiu, dar nu functioneaza.

Asta inseamna ca in cazul unui pericol major nici pacientii si nici personalul medical nu au cum sa stie ca trebuie sa evacueze cladirea. Controlul inceput joi vine ca urmare a cumplitei tragedii de la Maternitatea Giulesti si va continua la toate spitalele din Brasov.

Ultimul nivel al maternitatii brasovene este cel mai afectat. Gaurile din acoperis lasa ploaia sa curga pe peretii saloanelor. E plin de mucegai pe peretii holurilor si chiar in spatiile in care se pregateste hrana bebelusilor.

Controalele demarate joi scot la lumina problemele, dar nu le rezolva. Bani mai multi de la buget pentru reparatii si dotari - aceasta ar fi solutia. Maternitatea brasoveana va primi in septembrie bani de la Banca Mondiala pentru reparatii capitale. Ramane de vazut cum ii va administra.

Din comisiile de control fac parte medici si pompieri. Vor sa vada, in primul rand, in ce stare sunt instalatiile electrice si daca exista sisteme de prevenire a incendiilor. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica vor sa verifice si in ce masura personalul angajat in spitale acopera necesarul, desi, perspectivele sunt sumbre.

Primul spital vizitat a fost cel de obstetrica si ginecologie, dar urmeaza la rand toate spitalele din oras.

 


 


VIDEO PROTVPLUS.RO