Marfa de 1 milion de euro in depozitul Garzii Financiare din Arad

18-11-2010 00:00


Mai ceva ca un angro plin ochi - asa arata depozitul Garzii Financiare din Arad. Marfa confiscata in ultima vreme a umplut spatiul pana la refuz si nu mai e loc sa arunci nici macar un ac.

Paradoxal, cea mai mare parte din marfa depozitata nu poate fi valorificata, intrucat, in majoritatea cazurilor, masura retinerii a fost contestata in instanta.

Comisarii Garzii Financiare se afla in fata unei situatii fara iesire. Zeci de tone de zahar, boia, bauturi energizante, cartofi, haine, scutece sau pantofi, se gasesc in depozitul Garzii Financiare. Noroc macar ca marfa perisabila poate fi valorificata. Este si cazul tonelor de legume din TIR-ul unui barbat care incerca sa le aduca din Ungaria prin Vama Turnu fara sa aiba acte.

O solutie gasita de cei de la Garda Financiara este de a solicita instantei valorificarea marfii ca bunuri de sezon. Altfel, pana la solutionarea contestatiilor, o parte din marfa s-ar putea deteriora, iar prejudiciul ar fi de nerecuperat.

De cele mai multe ori, in astfel de cazuri, sentinta este favorabila garzii financiare si marfa este apoi valorificata la pretul pietei.

Valoarea marfurilor confiscate care se afla acum in depozit se apropie de 1 milion de euro. Dar totusi, cei de la Finante spun ca ar trebui sa o puna repede pe piata acum, cand se fac vanzari inainte de sarbatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO