Mama-Liga, catre "copiii" din teren: nu mai scuipati, ca va imbolnaviti!

Dată publicare: 30-10-2009 00:00
Dată actualizare: 20-06-2012 20:19


teren fotbal

Liga Profesionista de Fotbal le recomanda antrenorilor, jucatorilor si altor persoane care coboara la nivelul gazonului sa o lase mai moale cu...scuipatul pe teren!  Nu de alta, dar gripa noua se raspandeste rapid, de cateva zile.

 

Ca nu cumva fotbalistii romani, greu incercati de patimi precum bautul sau sofatul de tip raliu,  sa o dea si-n alte maladii, "ocrotitoarea" Mama-Liga vine cu initiative.

"Tinand cont de comunicatele medicale aparute in ultima vreme, legate de raspandirea in mai multe judete a cazurilor de gripa noua, Liga Profesionista de Fotbal din Romania recomanda conducatorilor cluburilor din primul esalon instruirea persoanelor ce ocupa suprafata tehnica, precum si a propriilor jucatori, de a nu mai expectora saliva sau apa folosita pentru clatirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, in acest scop, vase speciale cu capac.

Totodata, antrenorilor ce nu se pot abtine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Otelul Galati, Dorinel Munteanu), le sugeram purtarea unei masti protectoare medicale. In cazul aparitiei in randul jucatorilor sau a tehnicienilor echipei dumneavoastra a simptomelor de gripa noua, rugam conducerile cluburilor din Liga I sa anunte de urgenta acest lucru la Secretariatul Ligii Profesioniste de Fotbal, in vederea hotararii masurilor ce se impun in aceasta circumstanta, conform regulamentelor fotbalistice in vigoare", se arata în comunicat LPF, semnat de secretarul general Valentin Alexandru.

Pe de alta parte, presedintele Ligii, Dumitru Dragomir declara, joi, ca nu are niciun plan in cazul aparitiei unui caz de gripa la vreun jucator.

In Europa, in

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO