Casa Filip. Lecția de bunătate oferită de o tânără care şi-a pierdut soţul răpus de cancer


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 13 Septembrie 2018 18:00
Categorie: Stiri Sociale

O tânără de 39 de ani din Cluj ne oferă o impresionantă lecţie de generozitate.

După ce şi-a pierdut soţul răpus de cancer, s-a tansformat într-un ajutor nepreţuit pentru zeci de suferinzi care vin în Cluj-Napoca la tratament şi nu au unde să stea. Aşa că tânăra a construit o casă pentru ei şi îi găzduieşte pe toată durata tratamentului. Altfel, bieţii oameni ar fi nevoiţi să facă naveta ori să plătească sume mari, pentru a închiria ceva în oraş. Aflând de fapta ei cea bună, mai mulţi oameni de afaceri contribuie şi ei cu sponsorizări.

Violeta a trăit, acum câţiva ani, şocul de a-şi pierde soţul, bolnav de cancer. Pe toată durata tratamentului, a văzut cum pe holurile spitalelor, rudele bolnavilor căutau cu disperare locuri ieftine unde să doarmă, peste noapte sau ajungeau să piardă zile întregi pe drumuri, dacă nu îşi permiteau o chirie. Aşa a apărut ideea casei Filip, după numele soţului.

Violetă Fărăgău, coordonator proiect: "Povestea casei Filip a început în urmă cu doi ani şi ceva când eram cu soţul meu Filip în spital, el a fost diagnostcat cu cancer, şi atunci am stat mult prin spitale unde am văzut nevoile oamenilor care vin din alte localităţi, atunci m-am gândit ce bine ar fi dacă oamenii ăştia ar avea unde să stea aici pe bani puţini, penrtu că Clujul e scump."

Locuinţa pusă la dispoziţia celor în nevoie are şase camere şi 12 locuri disponibile.

Violetă Fărăgău, coordonator proiect: "Avem camere cu 30 de lei şi 40 de lei pe noapte, asta pentru cine stă pe termen mai lung. Ideea este că ceea ce dau oamenii, nu ajung să ne achităm cheltuielile lunare, de aceea contam mult pe donații şi sponsorizări. Am primit primii musafiri în 26 mai şi de atunci au trecut pe la noi 45 de persoane bolnave şi 50 de aparţinători."

-"E bine să avem un înger păzitor. Dumneavoastră chiar sunteţi pentru noi un înger păzitor.
-Nu mai ziceţi aşa că îmi dau lacrimile."

O doamnă suferă de cancer la stomac şi locuieşte în Arad, însă trebuie să vină la Cluj pentru tratament. Ca să plătească o săptămână de cazare la o pensiune în Cluj ar fi costat-o peste 300 de euro. Aşa însă, plăteşte doar 30 de lei pe noapte.

Şarlota Rareş, pacientă: "Vai de capul meu, m-au primit mai bine ca acasă. Numai un zâmbet sunt şi doamna Violeta prin câte a trecut şi e foarte bună. Nu m-am gândit că mai sunt oameni aşa de buni."

Gheorghe a făcut naveta o lună de zile de la Satu Mare la Cluj, după ce a a aflat că suferă de cancer. Acum e liniştiţi că măcar se odihneşte într-o casă primitoare, pe durata terapiei.

În demersul ei, Violea este ajutată sistematic şi de oameni de afaceri din Cluj.

Ramona Mândru, manager salon de înfrumuseţare: "Pe mine sincer m-a impresionat pentru că mi se pare un lucru măreţ să lupţi în a oferi cazare /casă, unor persoane care sunt într-o stare grea. În decursul zilei de astăzi avem peste 70 de programări, doamnele şi domnii care beneficiază de servicii de înfrumuseţare, iar banii plătiți de ei vor ajunge la Casa Filip."

Cei care vor să se înscrie în program, fie ca să ajute, fie să beneficieze de ajutor, pot găsi pe Facebook numărul de telefon al Casei Filip.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO