La Aeroportul Otopeni unele spatii comerciale se inchiriaza cu 5 euro


Ultimul update: Luni 20 August 2012 15:27
Data publicarii: Vineri 11 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Cele mai bune afaceri sunt cele legale si pe care le faci cu statul. Cum ar fi, de pilda, o parcare de 3 milioane de euro la Aeroportul Otopeni, care sta mai mult goala.

Sau chiria de numai 5 euro pe metru patrat, in cazul unor spatii comerciale. Pana si sefii de la Transporturi recunosc ca unele contracte din aerogara sunt cel putin "romantate".

Secretul sta intr-o asociere in participatiune din care aeroportul incaseaza o suma minima de la doua firme partenere care gestioneaza o buna parte din spatiile comerciale. Incasarile totale nu depasesc acum 135.000 de euro pe luna pentru 3.615 metri patrati. Adica o medie de 37 de euro.

Dar nu toata lumea plateste chirii mici. Sunt si firme care dau cateva sute de euro pentru un metru patrat. Una dintre cafenelele din terminalul de sosiri a renuntat deja la un spatiu unde veneau peste doua milioane de pasageri, dupa ce chiria a ajuns la 350 de euro pe metru patrat.

Aeroportul deruleaza si un program de investitii consistent in 2010. Pe langa parcare se mai extinde si terminalul de plecari. Pretul? 60 de milioane de euro.

 

Ce spun turistii: Otopeniul e mai bun ca aeroportul Charles de Gaulle
Metrou pe banii Japoniei! Lucrarile la linia catre Otopeni ar putea incepe
Haos pe Otopeni! Check-in-ul, facut manual!
VIDEO PROTVPLUS.RO