In sfarsit merge ceva si in Romania: exporturile infloresc pe zi ce trece


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 03:00
Data publicarii: Joi 08 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

In tot raul, e si un mare bine. Desi majoritatea oamenilor de afaceri vad viitorul in negru: se tem ca trebuie sa dea salariati afara si sa isi inchida firmele, sunt cateva companii care au atat de multe comenzi, incat lucreaza in 3 schimburi.

Exportatorii au livrat marfa de peste 11 miliarde de euro in primele cinci luni ale anului. Cresterea este de 20 procente fata de ce se intampla in 2009 in aceeasi perioada.

In total, in primele sase luni ale anului au fost livrate in Europa peste 120.000 de masini produse la Mioveni.

Oficialii companiei anunta ca pentru noul model francezii au de asteptat daca vor sa il conduca. Vor putea cumpara un Duster abia de Craciun.

Angajatii sunt fericiti ca au de lucru. Se munceste in trei schimburi, si uneori sunt chemati de acasa chiar si in weekend.

Pe linga Dacia traiesc si producatorii de piese si componente auto. De exemplu, un austriac care face cablaje auto la Targu Mures are comenzi si in plina recesiune.

Pentru ca abia mai face fata, directorul are de gand sa mai angajeze inca 30-40 de oameni pe langa cei peste 900 pe care ii plateste deja.

Acelasi oras, alte produse. Doar 17 angajati ai unui atelier de sticla livreaza anual in strainatate marfa de peste 3,5 milioane de euro.

Si un producator de mobila spune de asemenea ca este tinut in viata de exporturi, care s-au revigorat in ultimele luni. Mobila de aici ajunge in Cehia, Ungaria, Franta si Italia.

Reteta succesului: contracte in strainatate
Gazprom acuza Ucraina ca blocheaza trei gazoducte de export
VIDEO PROTVPLUS.RO