Gunoi menajer de la 2000 de gospodarii, aruncat in Parcul National Comana

Ultima actualizare: 18-10-2012 14:50

De ce nu ne cauta turistii? De ce nu este Romania o destinatie atractiva si de ce ne-am obisnuit sa spunem chiar noi "frumoasa tara, pacat ca e locuita"?

Simplu, pentru ca ne batem joc de tot ce-i frumos. De pilda, la 25 de kilometri de Bucuresti, in Parcul National Comana, un primar a decis sa arunce fix in rezervatie gunoiul menajer de la peste 2000 de gospodarii. Adica tone de resturi printre plante si pasari rare.

Acest paradis natural aflat in drumul spre Giurgiu se intinde pe 25 000 de hectare. Comana este a doua rezervatie ca importanta dupa Delta Dunarii. In zona protejata gasim stejari si frasini de sute de ani, dar si peste 170 de specii de pasari si animale.

La doi pasi de padure, groapa de gunoi a rasarit de cateva luni. Duhoarea ar pune pe fuga orice turist, ca sa nu mai spunem ca ceea ce fac oamenii este bataie de joc.

De trei ori pe saptamana, masinile primariei comunei Comana, pline cu gunoi, vin si arunca toata mizeria in rezervatie, desi nu au niciun fel de autorizatie

Surprinsi de prezenta camerei de filmat, angajatii primariei au rupt-o la fuga. Au apucat insa sa il anunte pe primar care a venit val-vartej.

La sediul primariei am primit si explicatii. Adrian Enache pastoreste comuna Comana cu 3000 de gospodarii. Cu 2200 dintre acesta a incheiat contracte de salubrizare. Strange mizeria din cinci sate, dar nu are unde sa o duca. In judetul Giurgiu nu exista nicio groapa de gunoi autorizata, iar cele din judetul Ilfov nu-l primesc. Asa ca mai ramane padurea.

Gospodarii din Comana se plang de mirosul insuportabil si de fumul care le intra in case.

Ministrul mediului s-a multumit doar sa constate situatia. Cum nimeni nu are solutii, o bogatie naturala se umple incet incet de resturi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO