Ghetea: Primele credite pentru Prima Casa 4, acordate in 3-4 saptamani

20-05-2011 03:06


Prima casa

Primele credite prin programul Prima Casa 4 ar putea fi acordate in 3-4 saptamani, dupa ce FNGC pentru IMM-uri va trimite bancilor conventiile necesare pentru introducerea normelor si lansarea creditarii, considera Radu Ghetea.

Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Ghetea a spus ca in prezent sunt 5-6 banci care doresc sa participe la programul Prima Casa 4, printre care si CEC Bank.

"Daca saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare primim de a Fondul National de Garantare a NGCIMM proiectul de conventie trebuie sa introducem prevederile acestui proiect in norme, iar bancile sa aprobe normele pe diverse paliere. Personal, cred ca in 3-4 saptamani am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Nationala si sa incepem creditarea", a spus el.

Ialomitianu: bugetarii vor avea din nou salariile din 2010, anul viitor

In aprilie premierul Emil Boc a declarat ca bancile vor avea posibilitatea, in perioada imediat urmatoare, sa adere la noua forma a programului Prima Casa, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern.

"Prin aprobarea normelor metodologice dam posibilitatea acordarii in continuare de garantii in valoare de 1,5 miliarde euro. Totodata, alti aproximativ 40.000 de beneficiari pot sa intre in cadrul programului", a spus atunci Boc.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO