Gara de Nord a fost in weekend "Gara artei". Festival inedit de expozitii si spectacole

02-07-2013 09:23


Acolo a debutat un festival inedit de expozitii, teatru si spectacole. Zeci de oameni au dansat pe peronul garii si voia buna a fost asigurata de Corina Chiriac.

Festivalul i-a purtat pe oameni intr-o calatorie in timpurile de demult cu melodiile Garii de Nord, cantate de-a lungul vremii.

Si tot in cadrul acestui eveniment, doritorii au putut vizita salonul regal, un loc deschis pentru prima data dupa mai bine de 20 de ani.

Planuri mari vizeaza Gara de Nord, care ar trebui sa primeasca astfel un suflu de prospetime si sa fie adusa acolo unde ii este locul: un spatiu de traditie, cum e Arcul de Triumf sau Ateneul Roman.

Trenul fericirii va asteapta la linia 14. Este mesajul pe care il veti auzi daca ajungeti in Gara de Nord pana duminica seara. Va va ajuta sa plecati intr-o calatorie departe cu gandul, o expozitie inedita de fotografie.

Sau, de ce nu, o demonstratie live de graffiti direct pe locomotiva adusa special pentru acest eveniment de la Remiza Mogosoaia. Iar la un pas, la fel de talentat, un tanar artist a transformat intr-o secunda peronul gri intr-o adevarata scena de spectacole.

E de inteles de ce nu le-a fost greu deloc vizitatorilor sa admita ca au in fata un proiect pe cat de inedit, pe atat de frumos.

Asta isi doresc si organizatorii, sa transforme principala poarta de intrare in Capitala intr-un loc unde arta urbana este regina.

Frumos este si proiectul celor de la Directia de asistenta sociala a municipiului Bucuresti care va invita la spitalul de jucarii. Un spital unde sunt reparate jucariile stricate pentru ca mai apoi sa fie daruite copiilor sarmani.

Intrarea este gratuita. Si daca tot ajungeti in zona Garii de Nord, vizitati si muzeul CFR. 2 lei costa un bilet pentru copii si 4 lei pentru adulti.

Tags: gara de nord,

VIDEO PROTVPLUS.RO