Funeriu propune medicilor alternativa la plecarea din tara: cariera in invatamant

02-07-2011 22:04


Daniel Funeriu

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, considera ca o solutie la migrarea medicilor si a absolventilor universitatilor de medicina si farmacie ar fi oferirea posibilitatii de a face cariera in mediul universitar si in cercetare.

Cei mai valorosi medici ar putea fi integrati in sistemul de invatamant superior medical, care este un domeniu foarte competitiv.

"Pe partea gestionata de Ministerul Educatiei este vorba de a oferi posibilitati de cariera cat mai bune in mediul universitar, posibilitati de cercetare, de cariera, in perspectiva deschiderii posturilor de asistent si lector si de conferentiar si profesor, pe baza noilor criterii minimale semnate saptamana trecuta.

Bac 2011: S-au afisat primele rezultate pe internet. Afla-ti notele si media

O parte a solutiei se afla in sistemul medical, o parte in integrarea celor mai valorosi in sistemul de invatamant superior medical, care e un domeniu foarte competitiv.

Nu e usor sa ii atragem spre o cariera universitara, avand in vedere salariile care exista, dar asigurarea unui mediu universitar propice dezvoltarii personale poate fi un ingredient", a precizat Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu: eliminarea a 661 de elevi de la Bac nu e deloc fericire

Ministrul Daniel Funeriu a participat, sambata seara, la festivitatea de absolvire a studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, la care au mai fost prezenti oficialitati locale si judetene, rectorii universitatilor de medicina din Romania, precum si mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO