Firma din Prahova unde directorul a ţipat la angajate a cerut insolvenţa. Reacţia premierului Tudose

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 19:18
Categorie: Social

Au fost declanșate mai multe anchete la o fabrică de confecții din Prahova, după ce o angajată l-a filmat pe directorul tehnic al companiei, un cetățean cipriot, în timp ce îi înjura pe salariați.

"Hei, hei, hei! Țineți-va gură! Ascultați-mă! V-ați comportat astăzi că niște animalele nenorocite! Mă dezgustați! La dracu! La dracu! Sunteți niște țărani nenorociți!", le-a strigăt bărbatul.

Secvențele, presărate cu urlete și cuvinte vulgare, au fost suprinse în timpul unei ședințe ad-hoc, convocată de directorul care a vrut să își anunțe că angajatele că salariile vor întârzia o zi. Nemulțumite, femeile ar fi izbucnit iar șeful lor și-a pierdut cumpătul.

"Știți ceva, idioții dracului? Cheltuiesc cu voi 15 mii de lire pe luna pentru ce? Pentru rahaturile ce le faceți voi la muncă. Dar voi, idioții dracului nu sunteți recunoscători. Gura! “

Mesajul directorului ajunge "îndulcit" la salariate. Translatorul evită să rostesaca înjurăturile. O angajată înțelege însă perfect ce spune bărbatul și îndrăznește să îi răspundă.

"Nu suntem animale!-Ce? Poftim? V-ați comportat ieri că niște animale! Îmi pare foarte rău, eu n-am huiduit pe nimeni!-La dracu! Afară! Afară!"

Înregistrarea a fost făcută în urmă cu două luni și a fost distribuită abia acum de o fostă salariata. Pe pagina ei de socializare, femeia a explicat de ce și-a dat demisia. "Nu vreau să muncesc la o firmă al cărui patron vorbește așa cu muncitorii când își cer salariile. Dacă alții acceptă, este problema lor, eu nu."

Postarea femeii a stârnit valuri de indignare. "Suntem că negrii pe plantație"; "Nu ar putea niciodată să vorbească așa cu cineva în țara lui. Este totuși o mare problemă cum suntem văzuti și tratați chiar la noi în țara"

După ce imaginile cu directorul au devenit publice, Ministerul Muncii a trimis un control la fabrică de confecții. Despre acest caz s-a discutat și în ședința de Guvern. Ministerul Muncii s-a autosesizat și ITM verifică dacă oamenii își primesc banii la timp."

"Nu e normal să se comporte așa la noi în tara”, spune premierul. Potrivit Poliției, directorul fabricii de confecții riscă pentru limbajul folosit o amendă de până la o mie de lei. I s-a întocmit însă și un dosar penal pentru că ar fi promovat pe rețelele de socializare însemne naziste.

La fabrică de confecții din Prahova lucrează aproape 300 de angajați. După ce înregistrarea cu directorul tehnic a devenit publică, compania a cerut insolvență iar Tribunalul Prahova a numit un lichidator judiciar.

Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova
Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova
VIDEO PROTVPLUS.RO
100 de ani
Un bărbat din Maramureş, care suferă de o boală gravă, a reuşit să ajungă la 100 de ani
Un profesor este cercetat disciplinar după ce a pălmuit un elev. De ce s-a enervat
Profesoară din Alba, relații sexuale cu un elev de 14 ani. Ce s-a găsit în telefonul lui
Bustul Arethiei Tătărescu, mutat pentru că avea sânii prea mari. Sculptorul e dezamăgit
Ziua Îndrăgostiților. Cadoul unui tânăr pentru iubită: ”Ca să nu mai cumpăr mereu flori”
O profesoară de 34 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev de 14 ani
Gabriel Balacean
Povestea lui Gabriel, un băiat care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
Cât de poluat e aerul din Capitală? Aplicația care arată în timp real zonele periculoase
Restaurantele-magazin cu care românii au dat lovitura. ”Nu am mai întâlnit așa ceva”
Monumentele istorice din Băile Herculane încep să se prăbuşească. Autorităţile ridică din umeri
Săptămâna în care preţul florilor se triplează. Preţul unei crizanteme la tarabă
Garam masala, zatar sau sumac. Noile ingrediente preferate ale românilor