Firma din Prahova unde directorul a ţipat la angajate a cerut insolvenţa. Reacţia premierului Tudose

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 19:18
Categorie: Social

Au fost declanșate mai multe anchete la o fabrică de confecții din Prahova, după ce o angajată l-a filmat pe directorul tehnic al companiei, un cetățean cipriot, în timp ce îi înjura pe salariați.

"Hei, hei, hei! Țineți-va gură! Ascultați-mă! V-ați comportat astăzi că niște animalele nenorocite! Mă dezgustați! La dracu! La dracu! Sunteți niște țărani nenorociți!", le-a strigăt bărbatul.

Secvențele, presărate cu urlete și cuvinte vulgare, au fost suprinse în timpul unei ședințe ad-hoc, convocată de directorul care a vrut să își anunțe că angajatele că salariile vor întârzia o zi. Nemulțumite, femeile ar fi izbucnit iar șeful lor și-a pierdut cumpătul.

"Știți ceva, idioții dracului? Cheltuiesc cu voi 15 mii de lire pe luna pentru ce? Pentru rahaturile ce le faceți voi la muncă. Dar voi, idioții dracului nu sunteți recunoscători. Gura! “

Mesajul directorului ajunge "îndulcit" la salariate. Translatorul evită să rostesaca înjurăturile. O angajată înțelege însă perfect ce spune bărbatul și îndrăznește să îi răspundă.

Circ intr-o sectie de politie din Mioveni. Motivul pentru care un consilier PSD si-a dat pantalonii jos, in fata politistilor

"Nu suntem animale!-Ce? Poftim? V-ați comportat ieri că niște animale! Îmi pare foarte rău, eu n-am huiduit pe nimeni!-La dracu! Afară! Afară!"

Înregistrarea a fost făcută în urmă cu două luni și a fost distribuită abia acum de o fostă salariata. Pe pagina ei de socializare, femeia a explicat de ce și-a dat demisia. "Nu vreau să muncesc la o firmă al cărui patron vorbește așa cu muncitorii când își cer salariile. Dacă alții acceptă, este problema lor, eu nu."

Postarea femeii a stârnit valuri de indignare. "Suntem că negrii pe plantație"; "Nu ar putea niciodată să vorbească așa cu cineva în țara lui. Este totuși o mare problemă cum suntem văzuti și tratați chiar la noi în țara"

După ce imaginile cu directorul au devenit publice, Ministerul Muncii a trimis un control la fabrică de confecții. Despre acest caz s-a discutat și în ședința de Guvern. Ministerul Muncii s-a autosesizat și ITM verifică dacă oamenii își primesc banii la timp."

"Nu e normal să se comporte așa la noi în tara”, spune premierul. Potrivit Poliției, directorul fabricii de confecții riscă pentru limbajul folosit o amendă de până la o mie de lei. I s-a întocmit însă și un dosar penal pentru că ar fi promovat pe rețelele de socializare însemne naziste.

La fabrică de confecții din Prahova lucrează aproape 300 de angajați. După ce înregistrarea cu directorul tehnic a devenit publică, compania a cerut insolvență iar Tribunalul Prahova a numit un lichidator judiciar.

Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova

Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova

VIDEO PROTVPLUS.RO

Miruna

Miruna are nevoie de ajutorul nostru. La 11 ani, micuţa luptă cu o boală extrem de gravă

Lupta dintre dopul de plută și capacul cu filet. Care sunt diferențele între ele

Copiii bolnavi de cancer uită de suferințe, pentru o săptămână, la MagiCAMP: „Totul e optimist”

Reacția unei turiste din Asia după ce a gustat varză călită

"Staţiuni" din România pe care le găseşti doar cu GPS-ul. Nu există indicatoare sau trotuar

Avantajele birourilor utilizate la comun de angajatii mai multor firme

turisti

Turiștii preferă turismul balnear din Ungaria, deși spun că Româniare are potențial mult mai mare

La ce trebuie să fim atenți atunci când încheiem o asigurare de călătorie

Proprietarii, obligaţi să-şi monteze repartitoare sau contoare, altfel riscă amenzi mari

Ce notă a luat fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad la Olimpiada de Matematică de la Cluj

Discurs la Facultatea de Drept din Iași: Fiți iubiți cum a fost Kovesi, nu intrați în infamie ca Toader

Lecția de sacrificiu dată de câțiva tineri americani. Au venit la Iași să aibă grijă de copii abandonați