Firma din Prahova unde directorul a ţipat la angajate a cerut insolvenţa. Reacţia premierului Tudose

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 19:18
Categorie: Social

Au fost declanșate mai multe anchete la o fabrică de confecții din Prahova, după ce o angajată l-a filmat pe directorul tehnic al companiei, un cetățean cipriot, în timp ce îi înjura pe salariați.

"Hei, hei, hei! Țineți-va gură! Ascultați-mă! V-ați comportat astăzi că niște animalele nenorocite! Mă dezgustați! La dracu! La dracu! Sunteți niște țărani nenorociți!", le-a strigăt bărbatul.

Secvențele, presărate cu urlete și cuvinte vulgare, au fost suprinse în timpul unei ședințe ad-hoc, convocată de directorul care a vrut să își anunțe că angajatele că salariile vor întârzia o zi. Nemulțumite, femeile ar fi izbucnit iar șeful lor și-a pierdut cumpătul.

"Știți ceva, idioții dracului? Cheltuiesc cu voi 15 mii de lire pe luna pentru ce? Pentru rahaturile ce le faceți voi la muncă. Dar voi, idioții dracului nu sunteți recunoscători. Gura! “

Mesajul directorului ajunge "îndulcit" la salariate. Translatorul evită să rostesaca înjurăturile. O angajată înțelege însă perfect ce spune bărbatul și îndrăznește să îi răspundă.

"Nu suntem animale!-Ce? Poftim? V-ați comportat ieri că niște animale! Îmi pare foarte rău, eu n-am huiduit pe nimeni!-La dracu! Afară! Afară!"

Înregistrarea a fost făcută în urmă cu două luni și a fost distribuită abia acum de o fostă salariata. Pe pagina ei de socializare, femeia a explicat de ce și-a dat demisia. "Nu vreau să muncesc la o firmă al cărui patron vorbește așa cu muncitorii când își cer salariile. Dacă alții acceptă, este problema lor, eu nu."

Postarea femeii a stârnit valuri de indignare. "Suntem că negrii pe plantație"; "Nu ar putea niciodată să vorbească așa cu cineva în țara lui. Este totuși o mare problemă cum suntem văzuti și tratați chiar la noi în țara"

După ce imaginile cu directorul au devenit publice, Ministerul Muncii a trimis un control la fabrică de confecții. Despre acest caz s-a discutat și în ședința de Guvern. Ministerul Muncii s-a autosesizat și ITM verifică dacă oamenii își primesc banii la timp."

"Nu e normal să se comporte așa la noi în tara”, spune premierul. Potrivit Poliției, directorul fabricii de confecții riscă pentru limbajul folosit o amendă de până la o mie de lei. I s-a întocmit însă și un dosar penal pentru că ar fi promovat pe rețelele de socializare însemne naziste.

La fabrică de confecții din Prahova lucrează aproape 300 de angajați. După ce înregistrarea cu directorul tehnic a devenit publică, compania a cerut insolvență iar Tribunalul Prahova a numit un lichidator judiciar.

Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova
Cine este cetățeanul străin care a înjurat și amenințat angajații unei fabrici de textile din Prahova
VIDEO PROTVPLUS.RO
batran
Edilii, dezinteresați de programul de ajutorare pentru vârstnici: "Mai bine mor"
Pericolele la care sunt supuşi în mediul online adolescenţii români. Până unde merge încrederea în influenceri
"Tatăl meu mă umileşte". Cum sacrifică România actuala generaţie de copii
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Luna decembrie, o perioadă de patimi financiare pentru părinţi. Cât scot din buzunar pentru serbări şi cadouri
După ce au construit căminul, și-au dat seama că niciun bătrân nu vrea să stea aici
manualul unic
Manualul unic va dispărea de pe piaţă. Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile ProTV: "Nu a fost o decizie tocmai fericită"
Scandal mare. Ciobanii din Tulcea amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre
Handbalista Ada Iliescu mai are nevoie de 8.000 de euro ca să audă din nou. Cum poți dona
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"
Soluţia experţilor UE pentru facturi mai mici. Cum trebuie să ne spălăm
Angajaţii Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată