File de basm la Sighisoara. Domnite si cavaleri, la a 19-a editie a Festivalului Medieval

Dată publicare: 28-07-2011 05:39
Dată actualizare: 04-11-2012 11:20


File de basm la Sighisoara. Domnite si cavaleri, l...
File de basm la Sighisoara. Domnite si cavaleri, l...

Sighisoara infloreste in aceste zile cand acolo are loc festivalul medieval. Evenimentul a ajuns deja la cea de-a 19-a editie, dar personajele de basm, acordurile mandolinelor si zgomotul sabiilor ii vrajesc in continuare pe turisti.

Peste 120 de cavaleri vor defila pe strazile Sighisoarei in cele 5 zile de festival. Cetatea pare zilele acestea neincapatoare, iar hotelurile si pensiunile sunt arhipline.

Peste 10.000 de turisti sunt asteptati sa fie trimisi cu secole in urma macar pentru cateava ore. Hotelierii nu mai au camere libere, iar bucatarii promit si in acest an preparatele traditionale ardelenesti.
Cei care s-au hotarat in ultima clipa sa mearga la festival, cazarea ar putea fi o rpoblema.

In premiera, editia din acest an a festivalului medieval de la Sighisoara va dura 5 zile si va fi prezentata si o productie teatrala proprie.

Peste 120 de cavaleri, din patru ordine cavaleresti vor defila pe strazile Sighisoarei. Ei sunt actori ai Teatrului National, ai Teatrului Scena si studenti ai Universitatii de Arte din Targu Mures.

Tot in premiera se va desfasura si o dezbatere stiintifica, la care si-au anuntat participarea mai multi academicieni.

In fiecare dintre cele 5 zile, spectatorii vor asista la parade, turniruri, lupte medievale, "initieri cavaleresti" si se vor intalni pretutidindeni cu trubaduri, menestreli, tobosari ai Cetatii sau mesteri populari.

Cei care doresc, vor putea pleca acasa cu suveniruri, de la expozitiile organizate aici.

Oranizatorii se asteapta ca peste 40 000 de turisti sa paseasca pe strazile orasului Sighisoara.


VIDEO PROTVPLUS.RO