Experimentul Ministerului Educatiei din 9 mai. Teste de evaluare in premiera pentru 50.000 de elevi
Dupa vacanta de sarbatori elevii de generala din clasele a doua a patra si a sasea se pregatesc pentru teste de evaluare.
In 200 de institutii de invatamant din toata tara, copiii vor fi verificati la matematica si romana. Totul in cadrul unui proiect pilot, initiat de oficialii din Ministerul Educatiei, care vor sa vada cat de bine pregatiti sunt scolarii.
FINALA ROMANII AU TALENT: Cine sunt cei 15 finalisti si numerele care lupta pentru marele premiu
Peste 50 de mii de scolari vor fi evaluati la romana si matematica, incepand din 9 mai. Testele vor fi gandite potrivit varstei pentru ca li se adreseaza elevilor din clasele a doua, a patra si a sasea. In final copiii nu vor fi notati.
"Au nevoie de reevaluare, pentru ei scola nu e ceva foarte important, e mai mult o joaca. Ei vin ca trebuie" spune invatatoarea Maria Ghitan.
Desi dascalii spun ca elevii au acumulat destule cunostinte ca sa faca fata unei asemenea testari, parintii spun ca ii incarca degeaba. "Sunt prea multe evaluari. Treapta intai, capacitatea si BAC-ul sunt suficiente", crede un parinte.
"Sunt bune pentru ca ii invata sa nu leneveasca. Unii studiaza, altii nu. Cu testele astea ii mai tin in priza", spune un altul.
In plus cei din Ministerul Educatiei isi pot da seama in functie de rezultate, care sunt cele mai bune scoli din tara.
Evaluarile din cadrul proiectul pilot vor incepe in 9 mai la clasele a doua, apoi pe 15 mai sunt testati elevii din clasa a 4-a, iar in 22 cei dintr-a sasea. De anul viitor aceste examene vor fi organizate la nivel national.
Citeste si:
Secretele intunecate ale Bucurestiului. Povestea studentei violate in Hotelul Cismigiu
Tarile care angajeaza romani pentru salarii de 7.000 de euro