EVALUARE NATIONALA 2014. Remus Pricopie a anuntat ca notele la evaluarile nationale nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
Remus Pricopie

EVALUARE NATIONALA 2014. Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, duminica, in cadrul unei vizite la Caransebes, ca rezultatele la evaluarea nationala nu vor conta la admiterea in clasa a IX-a.

EVALUARE NATIONALA 2014 - Evaluarea nationala a fost introdusa in premiera in acest an scolar la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie a precizat ca evaluarile nationale au rolul de a testa cunostintele elevilor si de a-i obisnui cu conditiile de examen. Notele nu vor fi trecute insa in cataloage si nu vor conta la admitere liceu 2014.

"Evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au rolul de a evalua pe de o parte nivelul de pregatire al elevilor dupa cativa ani de scoala, iar, pe de alta parte, de a pregati elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene nationale, ci evaluari, iar notele nu vor fi trecute in catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiza a pregatirii elevilor la nivel national. Modalitatea de evaluare la clasa difera de la un profesor la altul, ori aceste evaluari nationale transversale au acelasi sistem de redactare a subiectelor, aceleasi sistem de masurare a performantei elevilor. Evaluarile, insa, nu vor avea niciun impact, ci doar pregatesc admiterea pentru clasa a IX-a si copiii nu vor fi ierarhizati niciodata in functie de aceste rezultate", a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie pentru Agerpres.

EVALUAREA NATIONALA 2014 a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a este programata in perioada 6-29 mai 2014, a anuntat Ministerul Educatiei.

Cei care vor absenta la examenul de EVALUARE NATIONALA 2014 din motive intemeiate, vor fi evaluati intr-o a doua sesiune.

Rezultatele obtinute de elevi la evaluarile nationale vor fi afisate on-line, pe portatul edu.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO