Nucleul viitorilor meseriasi. Ce variante de scoli post-liceale au cei care au ratat Bacalaureatul

Ultima actualizare: 21-10-2012 19:06

Scolile post-liceale incearca sa-i atraga pe tinerii care au ratat bacalaureatul. Cei care isi pot permite sa plateasca si 2.000 de lei vor ajunge, in final, maistri in constructii, topografi sau asistenti medicali, dupa 2-3 ani de studii.

Cine isi face o casa, are o firma sau doar vrea sa-si repare masina afla, pe nervii si pe cheltuiala lui, ca meseriasii buni sunt putini si foarte bine platiti. In constructii civile si in agricultura e loc de afaceri prospere.

Fata de un an de asteptare, inainte de o noua incercare la bacalaureat, unul de post-liceala poate fi un castig colosal.

S-a renuntat cu greu la scolile care livrau tipografi sau mecanici de cai ferate de care nimeni nu mai avea nevoie. In schimb, in trei ani poti deveni asistent medical. Diploma e recunoscuta in toata Uniunea Europeana. 

Ceva mai lejer e programul intr-o post-liceala privata. Aici se fac inscrieri pentru agenti vamali si experti in contabilitate primara.

Este esential ca ministerul sa sustina aceste nuclee de viitori meseriasi. In toata tara, avem acum doar 24 de postliceale de stat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO