După un an de pandemie, românii au apreciat momentele petrecute cu familia de Paște

Dată publicare: 02-05-2021 18:30
Dată actualizare: 02-05-2021 20:00


După un an de pandemie, românii au apreciat cu atât mai mult masa de Paşte în familie. Să-i ai pe toţi ai tăi lângă tine şi să împarţi cu ei gustul sărbătorii este cea mai mare împlinire.

În sânul familiilor s-au ciocnit ouă roşii, dar şi pahare de vin şi, s-a rostit mesajul cel mai puternic, al creştinătăţii "Hristos a Înviat!" - "Adevărat a Înviat!"

Soţii Buculei se simt binecuvântaţi că la masa de sărbătoare le-au venit cei doi copii. Mama a gătit timp de două zile şi a pus pe masă toate bunătăţile: aperitive colorate, sarmale, friptura de miel, cozonaci, pască şi prăjituri.

Victor Buculei: „De obicei sunt adunări mai mari, că suntem mulţi fraţi, mai am 8 fraţi, acum fiecare stă la casa lui cu familia lui.”

Cei plecaţi de acasă cu familiile de Paşte au fost la fel de bine primiţi de gazde. Bucătarii unui hotel din Poiana Braşov au pus miel la proţap pentru turişti, iar masa a fost servită în grădină, la soare.

N-a fost român care să nu ciocnească cu cineva măcar un ou roşu.

Pentru că lucrează fără pauză, cadrele medicale dintr-un centru de vaccinare din Timişoara au ciocnit ouă roşii pentru a marca Paştele.

Giorgiana Moise, coordonator centru de vaccinare: „Oamenii au venit în număr mare chiar dacă a fost zi de sărbătoare, Paştele Ortodox. Noi suntem prezenţi și așteptăm cât mai multe lume să se vaccineze. Timp foarte mult să ne pregătim nu am avut, dar avem cu toptii pe cineva apropiat care ne-a ajutat cu aceste pregătiri şi colegii au adus, inclusiv eu, ceva din ce am reuşit să pregătim: ouă roşii, cozonac, drob.”

Nici în ziua de Paşte vaccinarea nu s-a oprit, iar cei ce erau programaţi s-au prezentat la vaccin.

Tags: paste,


VIDEO PROTVPLUS.RO