Un cal de 40 de tone, propus drept simbol al Craiovei. Localnicii preferau un pepene de Dabuleni

06-08-2011 18:43


Avem un cal inaripat, inalt de 10 metri, cum procedam? Este fara doar si poate o intrebare care cam tulbura linistea Baniei: artistul care l-a creat a plecat definitiv in Australia, dar a cerut ca armasarul metalic sa fie amplasat undeva in Craiova.

Arhitectul primariei sustine ca acest "Pegas" este un simbol perfect pentru renasterea industriei din oras. Oltenii de rand insa cred ca o lucrare cu un pepene de Dabuleni in centru ar fi mult mai reprezentativa.

Calul de 40 de tone, inalt cat o cladire cu doua etaje, e facut numai din materiale recuperate de la fier vechi: se si vad dintii unei cupe de escavator si cateva pistoane hidraulice.

Artistul Norian Paicu a emigrat in Australia, dar a lasat in cetate armasarul inaripat: sa se descurce acum oltenii cu el...

La inceput s-au gandit sa plaseze calul in mijlocul unei intersectii cu sens giratoriu. Numai ca anvergura aripilor incurca traficul si politistii s-au opus.

Planul B: sa puna ditamai calul intre doua bulevarde, dar si aici ar fi probleme: fara un soclu urias, care sa inalte cabalina de metal, soferii ar fi fost iar derutati.

Deocamdata, calul a ramas in zona industriala, pana se va gasi un loc si pentru el.

Tags: arta, sculpturi,

VIDEO PROTVPLUS.RO