Dosar penal după moartea bebelușului prematur la Spitalul Câmpina. Dezvăluirile mamei

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 08 Octombrie 2018 17:01
Categorie: Social

Procurorii din Prahova au deschis un dosar penal în cazul bebeluşului născut prematur la spitalul din Campina şi incinerat repede, fără să i se facă autopsia.

Cel mic a venit pe lume viu, însă doctorii au crezut că este mort şi l-au pus într-o pungă - acuză mama. Când cineva a sesizat greşeala era prea târziu. Medicul neonatolog care a asistat-o pe femeie şi-a dat demisia, iar ceilalţi au fost chemaţi la audieri.

Când a ajuns la spitalul din Campina, tânără de 20 de ani era gravidă în 6 luni şi acuză dureri cumplite.

Deşi au realizat că femeia urmează să nască prematur şi ştiau că spitalul nu are suficiente dotări pentru astfel de cazuri, doctorii au decis totuşi să o internze.

Gravida a născut câteva ore mai târziu, într-un salon.

Mama: Noaptea pe la 1 fără 20 au început contracţiile foarte mari, am ţipat să vină la mine, Mi s-a spus că nu se poate să-mi facă nimic, m-a lăsat pur şi simplu acolo şi nu s-a uitat nimeni la mine.
Reporter: Aţi născut singură?
Mama: Da, pentru că efectiv nu m-a băgat nimeni în seamă. Mi s-a spus că bebeluşul este mort şi o doamnă asistentă mi-a zis că dacă vreau să îl văd şi nu am avut tăria să mă uit la el. Reporter: Când aţi aflat că trăieşte?
Mama: A doua zi la 5, până atunci nu am ştiut absolut nimic.

Femeia susţine că un cadru medical s-a interesat de soarta ei doar când a văzut că situaţia devine critică. Ulterior o asistentă i-ar fi transmis că pruncul - un băieţel de 500 de grame - a murit, iar cei din spital au decis că micuţul să fie lăsat într-o pungă.

Înfiorător este că după 10 ore şi-au dat seama că e viu şi l-au dus într-un incubator. Manevra a fost, se pare, tardiva iar cel mic s-a stins.

Mama: Am văzut micuţul în incubator, am plecat de la el, am fost dusă în salonul meu şi la 11:30 au venit să îmi spună că bebeluşul a decedat. A fost un copil foarte dorit, mult prea dorit de toată familia şi cred că ar fi putut face ceva pentru copilul ăla, ar fi putut să fie salvat.
Reporter: Dar unde s-a greşit?
Mama: Asta nu ştiu să spun doar ca copilul ăla a fost mult prea multe ore lăsat aşa. Într-un fel sau altul trebuie să plătească, pentru că nu sunt de acord să se mai întâmple şi altor mămici ce ni s-a întâmplat nouă.

În mod ciudat, doctorii s-au grăbit şi au cerut ca trupul bebelusui să fie incinerat.

Pentru că există suspiciunea mai multor nereguli, Parchetul a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Managerul spitalului a fost chemat la audieri încă de dimineaţă. A stat de vorbă cu poliţiştii aproximativ 5 ore. Are calitatea de martor, la fel ca şi ceilal'i colegi care au fost de gardă. Între timp, medicul neonatolog şi-a dat demisia fără să dea explicaţii în fata conducerii spitalului.

Ancheta Parchetului urmează să stabilească şi dacă medicii au procedat corect când au internat-o în spital pe tânără de 20 de ani.

Potrivit protocolul de transport neonatal în cazul anticipării naşterii unui copil cu risc, gravida trebuie transportată la un spital cu dotări speciale pentru prematuri. În cazul de faţă, cele mai aproapiate erau la Braşov şi Bucureşti.

Socrul femeii: "Am vrut să o transfer la un spital din Bucureşti, domnul doctor a zis că nu, nu i-a dat nici un fel de şanse."

Anchetatorii trebuie să stabilească şi ce s-a întâmplat după naşterea copilului şi cum de a fost posibil că bebeluşul să fie declarat mort când încă trăia.

Medicul ginecolog şi cel neonatolog - care au asistat-o pe femeie - nu au putut fi contactaţi ca să comenteze cele întâmplate.

Un elev de la poliţie din Câmpina a votat de două ori pentru că
Un elev de la poliţie din Câmpina a votat de două ori pentru că "a greșit votul"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alina Popa, Lyme
Boala cumplită cu care se luptă de 12 ani Alina. Singura soluție vine din străinătate
Organizatorii ”Neversea” caută voluntari. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii
Primele căpșuni românești au apărut în piețe. Prețurile fixate de fermieri
Flori puse de localnici în gropile unui drum, în semn de protest: ”A băgat țara în noroi”
Achim Rietze este Preşedintele Juriului Romanian Effie Awards 2019
Povestea băiatului care trăiește cu o boală rară. SMS la 8828 cu textul Gabriel
peste gratar
Furtuna din mare a scumpit peștele de Florii. Pescarii au avut capturi de 3 ori mai mici
Șuberek, pleșcavița sau palanete. Noile mâncăruri stradale preferate de români
Mii de oameni din toată țara au participat la pelerinajul de Florii
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă