Designerii romani de mobilier impresioneaza la Targul de la Milano. VIDEO

23-04-2012 22:24


Printre designerii prezenti la Targul de mobila de la Minalo si producatorii romani si-au expus piesele cele mai alese. Un dormitor cu foita de aur si cristale Swarovsky, facut in Romania, a fost in centrul atentiei.

Dar concurenta nu s-a lasat si i-a atras pe vizitatori cu un scaun interesant facut din sute de metri de sfoara sau cu un dulap imbracat in blana.

Pentru ca si industria mobilei a simtit din plin criza, piesele expuse la Milano nu sunt la fel de extravagante ca in anii trecuti. Cu un aer mai degraba ludic, aceasta canapea in forma de floare a fost atractia principala pentru vizitatorii obositi... care, mai tarziu, au poposit la barul "ascuns" de stuf. Si n-au trecut mai departe fara sa verifice cat de comod e scaunul din sfoara.

Producatorii romani s-au orientat spre cei care prefera mobila din lemn masiv. Si n-au dat gres.

"Este mobila adevarata. Merge foarte bine, mai ales in zonele montane din fiecare tara unde se pastreaza traditia. Piata noastra principala e Franta, Germania si Anglia," spune Dorel Morar, director Transilvania Production Alba.

Iata si un articol de mobilier cu greutate. "Aceasta masa cantareste cam o suta de kg; e din stejar masiv," isi prezinta marfa Nicoletta Giacetti, designer interior ALRO Satu Mare.

Romanii au incercat sa atraga si clienti ceva mai pretentiosi. Acest dormitor costa 3500 de euro.

Unicate sunt si aceste divane cu broderie manuala, realizata pe stofa sau piele.

Irina Neacsu, designer: "Favoritul colectiei ramana scaunul pe care noi l-am denumit RioDancer. Pretul lui e de 550 euro."

Liliana Mihai de la Asociatia Producatorilor de Mobila spune ca "80% din productia romaneasca de mobila se executa pentru export. Stim tendintele, stim cerintele, stim liniile pentru mobila pe care o exportam."

Ca mobila noastra e la mare cautare o confirma si strainii.

Organizatorii estimeaza ca in total 300 de mii de vizitatori au trecut pe la targul de la Milano.

Tags: mobila, milano,

VIDEO PROTVPLUS.RO