Daruiesti si castigi: Roxana, o fata de 11 ani coplesita de suferinta, isi doreste de Craciun lumina

×
Codul embed a fost copiat

Roxana este o copila dintr-un sat inzapezit din Iasi, care, la cei 11 ani ai ei, este coplesita de griji ca un om mare. Am filmat-o alaturi de cei trei frati ai sai cu cateva zile inainte de Ajun.

Ar fi trebuit sa ne povesteasca despre pomul plin de luminite, despre bucurie, Mos Craciun si cadouri. Dar nu, Roxana sta in bezna: sase suflete se inghesuie intr-o casuta fara curent electric. Dar cel mai mult sufera pentru ca si-a pierdut linistea copilariei: de frica tatalui ei agresiv, mai ales la bautura, mama si cei patru copii au fost nevoiti sa se refugieze la bunica lor. Sase suflete necajite traiesc cu o bruma de bani, si Roxana, la capatul puterilor, a cerut ajutor pentru cei dragi. 

In urma cu cateva saptamani, pe adresa Pro Tv era expediata o scrisoare emotionanta, semnata de Roxana. La 12 ani, a povestit in doua pagini franturi din viata ei, lasandu-ne sa ghicim o istorie plina de suferinta, intinsa pe ani de zile.

"Aveam un tata foarte violent, ne batea, ne trimitea dupa bautura la 12 noaptea, dormeam cu mama si fratii mei afara pana cand adormea el. A vandut tot de acasa pe bautura", scria Roxana.

Cei patru copii, terorizati de tatal care nu stia ce-i mila, s-au refugiat la bunica lor, desi casa este atat de veche, incat sta sa se darame. Roxana scrie cu amaraciune: "Mama este zi de zi cu lacrimi in ochi si se gandeste daca vreodata o sa mai iesim din greutati. Bunica este bolnava cu inima, are 350 de lei pensie, jumatate din bani se duc pe medicamente, cu restul ne ajuta pe noi, ca ne vede cat santem de necajiti".

Citește și
Daruiesti si castigi
"Daruiesti si castigi": A cucerit lumea cu talentul ei, dar se zbate intr-o saracie lucie
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Cand am cunoscut-o pe aceasta fetita curajoasa, care a incercat sa schimbe soarta familiei sale, am gasit-o in casuta saraca din satul Budesti, facandu-si temele pe pat. Cei patru copii nu au nici macar o masa pe care sa-si puna caietele.

Slabuta si muncita, mama celor patru copii se simte ca un om incoltit din toate partile: "El bea, noaptea tipa, urla pe afara, copiii trebuiau sa mearga la scoala, stateam cu ei afara, pur si simplu nu aveai cu cine sa discuti. Avea o ciuda pe ea pentru ca Roxana a chemat politia atunci cand tatal ei m-a batut pe mine. Au fost niste copiii foarte chinuiti".

Asistentii sociali de la Protectia Copilului si politistii din trei comune stiu povestea lor, dar nu pot face nimic. Copiii spun ca pe drumul spre scoala, tatal incearca sa le tina calea, si sa-i ia la el, dar cei patru frati o rup la fuga de spaima, imediat ce-l vad.

In noaptea in care toti copiii asteapta ca Mos Craciun sa le aduca cele mai frumoase daruri, Roxana viseaza: "As vrea lumina si o casa".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Daruiesti si castigi": Sotii Herculea au cinci fetite minunate, insa abia au ce sa le puna pe masa

Parintii abia fac fata greutatilor si fiecare zi in care izbandesc sa le ofere copiilor o mancare calda este, pentru ei, o zi reusita. Toti sapte stau intr-o locuinta sociala, cu doar o camera, dar macar sint multumiti ca nu au o baie comuna.

"Daruiesti si castigi": A cucerit lumea cu talentul ei, dar se zbate intr-o saracie lucie

Diana Urcan, o fetita de 13 ani din Turda, judetul Cluj, a cucerit peste 70 de medalii la karate, este multipla campioana europeana si nationala, dar se zbate intr-o saracie lucie.

"Daruiesti si castigi": Romina, fata frumoasa, cu destin trist. Viseaza sa-si reuneasca familia

Undeva in Timis, un copil de 12 ani, Romina, o fetita frumoasa foc, cu ochii mari si negri, plange dupa tatal ei.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.