DARUIESTE VIATA. Copiii bolnavi de cancer ar avea mai multe sanse daca oamenii de afaceri ar redirectiona 20% din profit

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15

O fetita a invins leucemia dupa ce sora ei i-a dat celule stem. Transplantul a fost facut intr-una din cele 10 sali sterile construite de Asociatia Daruieste Viata la Spitalul Fundeni.

Aceste sali au fost construite din donatiile oamenilor de afaceri care au directionat 20% din impozitul pe profit. O pot face si acum, sprijind renovarea sectiilor de oncologie in toate spitalele din tara. Pentru asta mai au la dispozitie doar 8 zile.

Int-un salon din sectia de pediatrie a Spitalului Fundeni o regasim pe Flaviana. Azi ne zambeste fericita dupa ce anul trecut cerea ajutor de ziua ei ca sa invinga moartea.

De ziua ei nu cerea jucarii, ci viata de la oamenii care o puteau salva din ghearele cumplitei boli: leucemia. Si cand nimeni nu mai spera, Flaviana a dat tuturor o lectie de curaj si s-a vindecat.

Oana Gheorghiu, vicepresedintele Asociatiei Daruieste Viata: "Am realizat aici 10 camere sterile, am dotat laboratorul de citogenetica moleculara si am reusit sa facem acelasi lucru si la Timisoara in spitalul Louis Turcanu si la Spitalul Universitar, unde vom inaugura un nou centru de transplant anul viitor. Am renovat sectia de oncologie de la Elias si vom contribui intr-un proiect de radioterapie la Timisoara."

Rata de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer ar putea creste semnificativ daca oamenii de afaceri ar directiona 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Daruieste Viata, care-si propune sa investeasca in toate sectiile de oncologie din tara.
Exista aceasta facilitate fiscal unica in Europa, iar potentialul ei anual este de 400 de milioane de euro.

Ganditi-va cate vieti s-ar putea salva daca oamenii de afaceri s-ar decide sa daruiasca viata!
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO