Cum au ajuns gradinitele particulare sa castige teren.Parintii achita lunar intre 200 si 650 de euro
Putini copii la grupa, o atentie sporita din partea educatoarelor si cluburi de activitati alese in functie de personalitatea celui mic. Sunt doar cateva dintre avantajele cu care gradinitele particulare castiga teren de la an la an.
Daca in urma cu un deceniu le numarai pe degete, acum sunt aproape 600 in toata tara.
Asezata confortabil pe covor, grupa mijlocie de la Gradinita Olga Gudynn "a ajutat'' o pisicuta sa-si gaseasca drumul spre casa. Este vorba despre un joc menit sa stimuleze creativitatea copiilor, dezvoltandu-le totodata si vocabularul in limba engleza.
La ''Avenor Nursery'', prescolarii fac ce au chef cand au chef. Este o metoda foarte buna de a le dezvolta aptitudinile in functie de dorintele si de starile pe care le au. Sub supravegherea celor doua educatoare, in timp ce unii citesc sau asculta povesti, altii construiesc, picteaza sau fac socoteli.
Olga Gudyn aplica un sistem de predare bilingv roman-englez care urmareste atat programa romaneasca, cat si pe cea Cambridge.
In timp ce Avenor merge suta la suta pe modelul anglo-saxon.
Nu numai engleza se studiaza insa intensiv. Olga Gudyn considera chineza drept o limba de viitor.
Si totusi la cele mai multe dintre gradinitele private activitatea se desfasoara exclusiv dupa programa romaneasca.
Diferenta fata de stat e ca in unitatile particulare se lucreaza mai mult cu cei mici. Asa cum se intampla la ''Casuta piticilor'.
In functie de ceea ce-si doresc sa studieze copiii, parintii trebuie sa achite intre 200 si 650 de euro lunar.
Cererea parintilor este tot mai mare de la un an la altul, asa ca si invatamantul prescolar privat se extinde. In prezent avem peste 20.000 de copii inscrisi in cele aproape 600 de gradinite autorizate si acreditate de ministerul educatiei.