Prescolarii, supravegheati online. Tot mai multe gradinite din Cluj isi instaleaza camere video


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 16:04
Categorie: Ardeal

Cu mic cu mare, elevii si prescolarii au pasit astazi cu emotie in prima zi a noului an scolar. Numai in Cluj-Napoca aproape 20.000 de prescolari si-au intalnit astazi colegii si educatorii alaturi de care isi vor petrece urmatorul an.

Plini de emotii, mii de parinti din Cluj si-au lasat astazi copii in grija educatorilor. Cei mai norocosi dintre ei sunt linistiti pentru ca pot sa vada de acasa ce fac micutii lor in timpul programului. Tot mai multe gradinite si-au instalat un sistem web complex, care le permite parintilor acest lucru.

„Este un sistem inchis oarecum, pentru ca ei pot accesa doar pe baza userului si parolei facute de noi. Practic, numai paritii copiilor gradinitelor noastre pot accesa acest sistem”, explica Dana Werner, directorul unei gradinite.

Cei aproape 20.000 de prescolari din Cluj isi desfasoara activitatea in cele 43 de gradinite de stat si 30 de gradinite private care si-au deschis astazi portile pentru ei. Parintii care au ales gradinitele ce au sisteme de supraveghere video se declara cei mai multumiti.

„Iti ofera un plus de incredere. Iti lasi copilul cu un strain la inceput, si pana se acomodeaza te face sa te simti mai bine. In perioada asta, fiind primele zile de gradinita, ma uit si de 2-3 ori pe ora”, recunoaste unul dintre tatici.

Daca parintii copiilor care vin pentru prima data la gradinite folosesc foarte des acest sistem, pe masura ce timpul trece, adultii incep sa fie mai increzatori in programele oferite de gradinite.
„Intr-adevar, pe masura ce copii cresc, parintii nu sunt chiar atat de interesati sa ii vada tot timpul, deja sunt convinsi ca in gradinita se intampla lucrurile asa cum spunem si asa cum ar trebui sa fie”, adauga Dana Weners.

Atat pe prescolarii, cat si pe elevii din invatamantul primar ii asteapta cateva saptamani pline de educatie. Prima vacanta din acest an scolar va fi in perioada 2 - 10 noiembrie 2013.
 

Concurs pe teme rutiere pentru prescolarii din Alba Iulia
Angajatii din gradinitele si scolile din judetul Sibiu au devenit oameni buni la toate
VIDEO PROTVPLUS.RO