Cu doar cateva zile inainte de inceperea anului scolar, 45 de scoli din Bucuresti NU au aviz sanitar


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 16:23
Categorie: Stiri Sociale
paza scoli

Inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, a declarat, vineri, ca 84 de obiective din 45 de unitati de invatamant nu au obtinut avizul sanitar de functionare inainte de deschiderea noului an scolar.

Constantin Traistaru a spus ca din cele 425 de unitati de invatamant din Capitala, 45 inca nu au avizul sanitar de functionare, insa 22 dintre ele ar urma sa il obtina.

Inspectorul general scolar al Capitalei a precizat ca este vorba despre 84 de obiective, respectiv sali de sport, ateliere sau alte anexe apartinand celor 45 de scoli, care nu sunt avizate sanitar, din mai multe cauze.

Una dintre cauzele pentru care scolile nu au primit aviz este nefinalizarea lucrarilor, in acesta situatie fiind unitatile cuprinse in programul Bancii Europene de Investitii (BEI).

"Pana la sfarsitul anului avem promisiunea primarului general, Sorin Oprescu, ca lucrarile la aceste scoli se vor finaliza, fara sali de sport", a mai spus Traistaru.

Alte cauze pentru care nu a fost acordat avizul sanitar sunt lipsa cadrelor medicale in cabinetele scolare si de stomatologie, iluminarea necorespunzatoare a spatiilor si igienizarea nefinalizata.

Inspectorul general scolar a precizat ca Directia de Sanatate Publica va incepe o reverificare a unitatilor de invatamant, pentru actualizarea situatiei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO