Criza a "taiat" bonele de pe lista parintilor!

Dată publicare: 27-12-2009 00:00
Dată actualizare: 08-07-2012 13:32


Numaram ultimele zile dintr-un an greu, in care romanii au castigat mai putin si au renuntat la cheltuieli, cat au putut de mult. Cei care au copii au taiat de pe lista si bonele, pentru ca n-au mai avut bani de dat.

Au fost cazuri in care le-au inlocuit cu bunicii, mereu dornici sa se sacrifice pentru copii si nepoti.

Andreea mai are putin si face un anisor. Sta singura in picioare si stie sa zica "mama", "tata", "asta", "da". Asa ca parintii au considerat ca e suficient de mare ca sa stea si fara ei cateva zile. Nu de alta, dar de cand s-a nascut n-au mai plecat deloc de-acasa. In loc sa caute insa o bona, au apelat la bunici.

Anul 2009 a fost unul extrem de greu pentru agentiile de bone. Din 30 de firme de specialitate cate erau anul trecut numai in Bucuresti, daca mai gasesti 10 deschise. De Revelion de exemplu, cand parintii aveau nevoie de o dadaca ca de aer, clientii nu s-au mai inghesuit la usa.

Tariful bonelor "inchiriate" de sarbatori este ceva mai ridicat decat in restul anului, cu 15-20 de lei pe ora. Insa parintii pot petrece cateva zile linistite. Atentie insa la dadaca pe care o alegeti. Ca sa nu riscati sa va lasti copilul pe mainile oricui, nu cautati bona in parc sau pe internet, pentru ca sunt multe femei ramane fara serviciu care au nevoie disperata de bani, dar care nu au niciun test psihologic facut.

Tags: bone,


VIDEO PROTVPLUS.RO