Cozile la care romanii asteapta cu rabdare: la spovedanie si impartasanie

Ultima actualizare: 27-10-2012 00:14

Exista si cozi la care romanii asteapta cu rabdare. Pentru impartasanie si confesiune se sta acum la rand in majoritatea bisericilor.

Astazi a inceput pentru doua miliarde de crestini cea mai grea saptamana din postul mare, menita sa-l pregateasca pe om, trupeste si sufleteste, pentru Inviere, sarbatorita anul acesta in aceeasi zi si de romano catolici, greco-catolici si ortodocsi.

E trafic de varf in fata linguritei de argint cu vin rosu, in timp ce alte zeci de crestini isi asteapta locul sub patrafir.

"E o afluenta extraordinar de mare de credinciosi care vin sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Asa cum o fereastra daca are geamul curat primeste lumina, tot asa si sufletul e spalat prin sfanta taiana a pocaintei", spune episcopul Mitropoliei Clujului.

De fapt, aici e cheia: 37% dintre romani se pocaiesc sau cel putin se confeseaza doar inaintea marelui praznic.

Sunt zile de intristare si de aceea in Saptamana Mare si postul ar trebui sa fie cel mai sever de peste an. Am avea voie sa ne hranim dupa lasarea serii doar cu verdeturi, fructe uscate, nuci si seminte, paine si apa. Iata de ce odata cu bogatia mesei pascale, importanta va fi cumpatarea.

Pana duminica, preotii ortodocsi si catolici sustin efortul individual al abtinerii prin slujbele speciale, tinute in fiecare seara. Deniile si Prohodul de vineri vorbesc despre suferintele Mantuitorului si viata dincolo de moartea trupeasca.

Citeste si:

Industria de poker online, la pamant. Cine-i geniul si de ce s-a razbunat

10 lucruri nu-i vor placea. Ce nu mai are voie Kate Middleton dupa nunta

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO