Concurs de ciclism pe Transalpina. Cine a câștigat cursa

Dată publicare: 03-09-2017 08:11
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


"Transalpina bicicliştilor" a fremătat sâmbătă de lume dornică să facă mişcare pe două roţi.

Peste 200 de pasionaţi de ciclism au pedalat cu spor în cadrul unui concurs. Şi, dincolo de emoţiile competiţiei, au găsit vreme să se bucure şi de peisaj. 

Amenajată la o altitudine de peste 400 de metri, pista de pe dealul Mamut este una dintre cele mai spectaculoase din România.

La câţiva kilometri de Albă Iulia, pe dealul Mamut, şerpuieşte prin pădure o pistă de biciclete botezată de pasionaţii acestui sport "Transalpina bicicliştilor". Locul este ideal pentru concursuri, spun cei care s-au aliniat la start.

Primul concurent care a reuşit să încheie cursa, după un traseu de 57 de kilometri, este un tânăr de 19 ani din Târgu Mureş.

A fost însă şi o a două categorie în cadrul căreia bicicliştii au avut de parcurs 33 de kilometri. Această probă a fost câştigată de un tânăr de 18 ani din Sebeş.

Pentru mulţi dintre participanţi, ciclismul este o pasiune.

În cazul unora, notă de plata pentru acest hobby este consistentă.

”Bicicleta mea valorează cam 5.000 de euro", spune un concurent.

"Am participat individual la curse foarte lungi, am făcut un traseu Bucureşti - Paris în 12 zile, pe urmă am continuat la Marea Nordului, deci într-o lună de zile am parcurs peste 6000 de km", spune alt concurent.

Printre cei care au pedalat pe dealul Mamut au fost însă şi tineri care au vrut doar să facă mişcare în aer liber în week-end.

La final, câştigătorii au fost recompensaţi cu premii în bani, diplome şi medalii.


VIDEO PROTVPLUS.RO