Competitie de biciclisti pitici in Salina Turda. Peste 60 de copii au participat la un eveniment de educatie rutiera

Dată publicare: 22-02-2015 08:33
Dată actualizare: 25-02-2015 00:05


Salina Turda a devenit pentru o zi un orasel in miniatura, cu intersectii si treceri de pietoni, indicatoare si marcaje rutiere.

Plus un traseu cu jaloane si obstacole, pentru participantii la concursul de educatie rutiera numit "Micul biciclist si siguranta lui". Au luat startul peste 60 de copii si adolescenti, care s-au ales la final cu diplome si premii, plus o portie buna de distractie.
Biciclistii au avut un adevarat traseu pregatit in Salina Turda.

"Printre jaloane si obstacole trebuie sa pedaleze si avem un mini orasel, unde avem treceri de pietoni, intersectii si trebuie sa respecte indicatoarele si marcajele rutiere", a spus organizatorul, Levente Kertesz.

Au acceptat provocarea copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, care au fost impartiti in 5 categorii.

"M-am antrenat destul de bine pentru aceasta competitie. In partea tehnica nu sunt prea dezvoltat, la viteza sunt mai dezvoltat, dar sper sa fie bine", a spus un copil.

"Aveam o bicicleta mai veche, cu aia nu prea iesea poligonul, dar cu asta a iesit mai bine", a spus alt copil.

"Suntem la 128 de metri subteran, am ales aceasta locatie datorita beneficului mediului salin, astfel incat copiii care participa, alaturi de parintii lor, sa beneficieze si de o cura in mediul salin", a spus Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

Concursul, care face parte din campania "Micul biciclist si siguranta lui", a avut si un scop educativ.

"Dorim ca generatia actuala de copii sa devina generatia care sa duca la reducerea numarului accidentelor rutiere la nivelul judetului Cluj, prin pregatirea pe care o fac ei prin aceste activitati de educatie rutiera", a spus Sorin Precup, Serviciul Rutier Cluj.

Toti concurentii au fost rasplatiti cu diplome de participare, iar primii trei au primit medalii, tricouri si dulciuri. In total s-au acordat 30 de premii.


VIDEO PROTVPLUS.RO