"Circuitul banilor murdari nu a fost identificat". Motivarea sentintei in dosarul "Transferurilor"
Procurorii anticoruptie primesc o noua lovitura in dosarul "Transferurilor" in care 8 oameni din fotbalul romanesc au fost achitati pentru acuzatiile de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.
Judecatorul care i-a declarat nevinovati pe fratii Becali, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu sau Mihai Stoica sustine ca n-au existat suficiente probe care sa demonstreze ca sefii de cluburi si impresarii au facut afaceri ilegale pe seama fotbalistilor.
George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, fratii Becali, Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu au fost acuzati ca acum mai bine de zece ani s-ar fi imbogatit fraudulos de pe urma unor transferuri de jucatori masluite in contabilitatea cluburilor. Acum trei luni au fost achitati pe linie de Tribunal, iar judecatorul care i-a gasit nevinovati si-a motivat sentinta. Oricum, noteaza magistratul, raspunderea penala pentru inselaciune si evaziune fiscala s-a prescris in cazul patronului Rapidului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si MM Stoica poate rasufla usurat pentru ca nici in cazul lui
"nu poate fi retinuta existenta unei fapte care sa contureze elementele infractiunii de evaziune fiscala".
In cazul lui Giovani Becali, instanta e si mai ferma: "Tribunalul dispune achitarea inculpatului intrucat fapta nu exista".
Reprosuri primesc procurorii anticoruptie si in cazul dinamovistului Borcea. Tribunalul apreciaza ca nu exista o activitate infractionala desfasurata de inculpatul Borcea Cristian.
Magistratul le atrage atentia procurorilor ca afacerile cu offshore-uri facute de oamenii din fotbal sunt firesti intr-o economia de piata, pentru ca evita un sistem fiscal excesiv din tara. Mai mult, "organul de urmarire penala nu a reusit sa identifice circuitul banilor murdari", afirma judecatorul.
Toate aceste argumente vor fi criticate de procurori in fata Curtii de Apel. Si asta pentru ca DNA a contestat sentinta de achitare a celor opt, in timp ce analistii care urmaresc fotbalul romanesc sustin ca transferurile multor fotbalisti sunt suspecte, insa acuzatiile sunt greu de dovedit. Procesul va fi reluat pe 5 septembrie.