Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media

×
Codul embed a fost copiat

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de jucatori de fotbal, Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu, au fost achitati, marti, de Tribunalul Bucuresti.

Totodata, instanta a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Otelul Galati si Gloria Bistrita, precum si pe cele ale fratilor Becali. Cheltuileile de judecata raman in sarcina statului. 

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005. Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud. Procesul a avut 39 de termene si s-a incheiat dupa trei ani si patru luni.

Victor Becali:

"Este corecta decizia, dar ma astept sa continue procesul. Ma asteptam la o achitare pentru ca nu puteam fi condamnati pe unele presupuneri".

Citește și
Cristian Chivu
"Meciul" transferurilor din fotbal, la al 31-lea termen. Martorii, amnezici
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

George Copos:

"Singurul meu comentariu este ca justitia nu se face in mass-media", a spus Copos, refuzand sa faca alte declaratii.

Ioan Becali:

"Am ascultat o sentinta judecatoreasca pe care o speram, asa cum am sperat tot timpul, ca sunt nevinovat si asa cum sper ca sunt nevinovat in toate instantele care vor urma. Probabil ca procurorii vor face recurs, dar eu ma simt nevinovat in continuare. Judecatoria a dat o sentinta care nu convine multor jurnalisti, multor posturi de televiziune. Procurorii erau mai credibili daca cereau unul-doi ani. Va dati seama cata credibilitate pot avea acesti procurori daca au cerut 15-20 de ani. Asta trebuia sa fie un proces economic, nu unul penal. Au fost niste afaceri pe care procurorii nostri nu sunt in stare sa le inteleaga. Fotbalul a avut de castigat astazi, pentru ca una e fotbalul si alta este situatia economica".

Jean Padureanu:

"Nu am incalcat legile si am avut incredere in justitie. Intr-un fel sau altul era normal sa se ia aceasta decizie, pentru ca eu stiam ce am facut. Nu am facut lucruri ilegale si nici eu si nici clubul nu ne-am insusit bani pentru treaba asta. Am avut o oarecare jena, pentru ca e neplacut pentru nimeni. E dreptul procurorilor sa faca apel, dar am incredere in continuare in justitie".

Mai multe detalii pe www.sport.ro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Fotbalul romanesc, intr-un carut de supermarket. Cum arata dosarul transferurilor
Fotbalul romanesc, intr-un carut de supermarket. Cum arata dosarul transferurilor

"Dosarul transferurilor" de fotbalisti aflat pe rol la Tribunalul Bucuresti este atat de voluminos incat a fost nevoie sa fie carat pe holurile institutiei cu un carucior de tipul celor aflate in marile magazine.

"Meciul" transferurilor din fotbal, la al 31-lea termen. Martorii, amnezici

Tribunalul Bucuresti a fost astazi terenul pe care evolueaza "greii" fotbalului romanesc. Dosarul transferurilor frauduloase de fotbalisti a ajuns la cel de-al 31-lea temen de judecata.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.