CFR Marfa: Din iulie dispar 3.000 de posturi si se reduce programul

24-05-2011 04:03
Sursa: Mediafax

CFR Marfa

CFR Marfa informeaza ca din 23 mai se reduce programul de lucru cu doua zile, iar din iulie vor fi reduse 3.000 de posturi prin concedieri colective, pentru diminuarea pierderilor, a arieratelor si incadrarea in fondul de salarizare aprobat.

 Avand in vedere situatia financiara a CFR Marfa SA, din cauza careia societatea se afla pe lista companiilor de stat monitorizate de Fondul Monetar International, conducerea societatii a initiat un amplu program de restructurare si reorganizare, care are scopul de a diminua pierderile, arieratele si de a se incadra in fondul de salarizare aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli, se arata intr-un comunicat de presa al CFR Marfa.

Sindicalistii CFR se pregatesc de proteste. Nu si-au primit salariile

"In acest sens, in conformitate cu prevederile legale in vigoare si Contractul Colectiv de Munca (CCM) pe anul in curs, incepand cu prima decada a lunii iulie 2011 se va pune in practica un program de concediere colectiva prin reducerea a 3.000 de posturi, de asemenea, in urmatoarele sase saptamani, tot din considerentele precizate anterior, se va reduce programul de lucru cu doua zile, incepand cu 23 mai 2011 pentru perioada mentionata mai sus (respectiv din 30 de zile lucratoare se vor lucra 28)", potrivit sursei citate.

Administratia precizeaza ca sindicatele semnatare ale CCM au fost consultate in privinta acestei decizii in data de 18 mai 2011, in conformitate cu art.52 alin.(3) din Legea 53/2003, modificata prin Legea 40/2011. Consultarea s-a desfasurat conform prevederilor art.1, lit.b din Legea 62/2011.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO