Ce trebuie sa stii daca stranuti sau te doare capul intr-o camera cu aer conditionat. Problema alergiilor pe timp de vara
Combinate cu temperaturi ridicate, umiditate si poluare multe dintre alergiile usoare devin destul de suparatoare pe timpul verii.
"Se observa intr-adevar o agravare a simtomatologiei pancientilor alergici la polenuri in zilele caniculare toride cand creste cantitatea de polen. Aparatele de aer conditionat pot deveni o sursa de mucegaiuri de aceea e important sa le curatam", explica dr Brindusa Petrutescu, medic specialist alergologie.
Aparatul de aer conditionat poate fi cel mai bun prieten pe timp de canicula sau cel mai mare dusman. Multi oameni se plang de faptul ca au dureri de cap, nas infundat sau chiar stranuta atunci cand stau intr-o incapare cu aer conditionat.
Tuturor ne place sa stam la plaja si sa ne bucuram de vremea frumoasa dar sa nu uitam de faptul ca razele soarelui pot fi si nocive. Daca stam prea mult sub soare riscam sa ne alegem cu arsuri solare sau chiar urticarii spun specialistii. Nu sunt putin nici cei care fac alergii atunci cand depun efort pe timp de canicula.
Daca mergeti la mare aveti grija sa va alegeti cu atentie crema de protectie solara. Nu uitati nici faptul ca si conservatii chimici sau parfumurile folosite in aceste creme pot provoca neplaceri.
"Urticaria solara apare in general in primele minute de la expunerea la soare apar leziuni de tip urticarie roseata mancarime. Spre deosebire de eruptia polimorfa la lumina care este cea mai raspandita fotodermatoza determinata la radiatia de ultraviolete care persista mai mult si nu apare de la prima expunere", ne spune dr Brindusa Petrutescu, medic specialist alergologie.
De 3 ani sunt monitorizate si pneumoniile provocate de bacteria legionella, microb ce se ascunde in filtrele aparatelor de aer conditionat, rezervoarele de apa sau dusurile necuratate.
Asa ca de anul acesta Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica sa verifice la fiecare caz de pneumonie prezenta acestui germene.