Camera de supraveghere dintr-un cimitir a devenit "Skype" pentru o familie din Craiova. "E o bucurie mare sa-mi vad mama"

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00

Iubirea de mama si dorul de casa pot depasi orice limita. Camerele de supraveghere dintr-un cimitir din Craiova au ajuns sa intermedieze legatura dintre un fiu, plecat de multi ani in Italia si batrana sa mama.

Barbatul o vede, cand vine la slujba, la biserica, de langa morminte. Initiativa de a instala camere video in zona ii apartine preotului, care a vrut sa-i sperie pe hoti. Alexandru Diaconu a plecat din tara in urma cu 15 ani si vine rar in tara. El este primul om care a primit accesul la sistemul video, iar acum isi vede mama atunci cand ea vine la biserica.

"Am luat legatura cu parintele, mi-a trimis id-ul, am intrat. Pentru mine e un lucru emotional", spune Alexandru Diaconu.

De cand stie ca fiul o vede, femeia vine cu si mai mare bucurie la biserica si de fiecare data ii face lui Alexandru cu mana in fata camerei. "Ma suna aproape saptamanal si uneori chiar si de doua ori pe saptamana. Si atunci bineinteles ca sarut telefonul", a marturisit Nicolita Diaconu, mama lui Alexandru:

Bucuria de a-si vedea mama si vecinii din cartierul in care a crescut, l-a facut pe Alexandru sa simta ca este mai aproape de cei dragi. "E o bucurie mare ca reusesc sa imi vad mama, reusesc sa ii vad pe cei dragi, prietenii din cartier, la inceput am plans, acum incep sa ma obisnuiesc cu ideea ca este departe. Ii multumesc parintelui Mihail pentru gestul pe care l-a facut", a spus tanarul.

Ideea i-a venit preotului dupa ce in cimitirul Bisericii Sfintii Constantin si Elena din Craiova, hotii furau tot ce gaseau de valoare. Cu ajutorul enoriasilor a strans bani pentru montarea unui sistem de supraveghere video. Dar nu s-a gandit ca acesta va avea si alta intrebuintare dupa ce un barbat din strainatate i-a cerut accesul la camerele de supraveghere.

"Foarte multi care vin o data la nu stiu cati ani acasa, au posibilitatea sa isi vada parintii care vin la biserica pe aceste camere pentru ca ele sunt conectate la internet si printr-un program instalat pe telefon sau pe calculator pot vorbi cu persoanele dragi si in acelasi timp sa le vada pe camera", spune Florin Mihail, preot.

Parintele spune ca toti enoriasii pot accesa camerele de supraveghere. Trebuie doar sa-i ceara id-ul si parola.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO