Bucurestiul incearca sa se civilizeze: colectarea selectiva a deseurilor

Ultima actualizare: 14-05-2012 07:29

Primaria Capitalei a inaugurat un sistem nou de colectare selectiva a deseurilor, prin care spera sa ii convinga pe bucuresteni sa separe hartia de sticla si plastic.

Avem pubele de zeci de mii de euro, dar aruncam gunoiul tot la voia intamplarii. Din pacate sunt multi cei care nu respecta mediul si nu vor sa arunce gunoiul in recipiente speciale, astfel incat sa poata fi reciclat mai usor.

Lantul nepasarii merge si mai departe, pentru ca atunci cand strang deseurile, unii muncitori le amesteca din nou.

Cu toate acestea municipalitatea Bucuresti a lansat un sistem nou de colectare a deseurilor: trei pubele care costa cel putin 3.000 de euro. Deocamdata pot fi vazute doar in Parcul Circului, dar Primaria Capitalei vrea sa extinda proiectul.

In interiorul unui container este un sac urias, pe jumatate ingropat in pamant, in care incape o cantitate de trei ori mai mare decat in vechile pubele. Unii bucuresteni se uita insa cu neincredere si spun ca obiceiurile proaste se schimba greu.

De altfel, cine are curiozitate sa se uite acum intr-o pubela de culoare albastra, unde ar trebui sa se adune numai hartie si carton, va gasi aproape sigur deseuri din sticla sau metal.

Indignati, ecologistii au propus un proiect de lege care sa introduca o colectare selectiva a deseurilor in institutiile Statului

Corneliu Belciug, director programe Green Revolution: "Daca premierul nu face lucrul acesta, daca ministrii nu fac lucrul acesta ... ce pretentii sa ai de la un om care este ingropat in datorii, care nu are decat grija zilei de maine.."

In total, Bucurestiul produce aproximativ 1.000.000 de tone de deseuri pe an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO