Avantajele oferite de universități din Cluj și Galați pentru a atrage studenți

17-03-2019 19:16

Universităţile folosesc metode moderne în încercarea de a-i atrage pe studenţi. 

La Galaţi şi Cluj, de exemplu, au încheiat parteneriate cu săli de fitness, cabinete medicale, restaurante, şcoli de şoferi sau agenţii de turism, astfel încât tinerii să benefieze de reduceri.

Pentru facultăţi, mai mulţi studenţi, înseamnă mai mulţi bani primiţi de la buget.

La o sală de fitness din Galaţi vin foarte mulţi studenţi. În urma unui parteneriat cu universitatea, ei primesc reduceri de 25% la abonamente.

Universitatea a semnat până acum colaborări pentru reduceri cu 15 firme din Galaţi şi vrea astfel să facă anii de studiu mai atractivi.

În plus, speră să reducă şi abandonul. În fiecare an, aproape 250 de studenţi renunţă la cursuri. Mulţi sunt din anul I şi nu reuşesc să se adapteze la cerinţele facultăţii, în timp ce alţii nu au bani să se întreţină. Iar reducerile sunt extrem de importante.

Prof. Ştefan Baltă, prorectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Galaţi: "Să aibă un cabinet medical dedicat pentru ei, unde să aibă o reducere, să aibă o sală de fitness, să aibă o bibliotecă, să se ducă la un restaurant, să poată să servească o masă, sau să bea o cafea."

Universitatea Dunărea de Jos le promite studenţilor inclusiv reduceri la vacanţe planificate printr-o agenţie de turism parteneră.

Traian Sandu, manager agenţie de turism: "Facilităţile, pe turismul intern, turismul extern, pe serviciile de cazare sau alte servicii specifice se înscriu între 10 şi 20%."

Şi cabinetele medicilor colaborează cu universitatea.

Corneliu Codreanu, medic primar ORL: "Beneficiază de 20% reducere la toate serviciile noastre. Începând cu consultul iniţial, controlul ulterior şi toate investigaţiile suplimentare."

Şi studenţii din Cluj primesc reduceri la transportul în comun, dar şi la restaurante, cabinete medicale, muzee, cluburi şi chiar şcoli de şoferi.

Alina Mazilu, preşedinte OSUBB: "Totodată, doar pe baza legitimatiei de student pot să beneficieze gratuit de intrare la grădina botanică, în parcul universităţii Iuliu Hațieganu, dar şi de reducere la cantina Universităţii UBB."

Studenţii pot economisi în total peste 7.500 de lei pe an datorită acestor reduceri.

Vasi Curtean, student: "Sunt reduceri de 50% sau 1 plus 1 gratis. Ai gratuităţi la albire dentară, consult medical sau la sală."

An de an numărul studenţilor este tot mai mic, pentru că şi numărul de absolvenţi de liceu este în scădere.

Pe de altă parte, un studiu făcut de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România arată că o treime dintre studenţii admişi la facultăţile din ţara noastră abandonează studiile încă din primul an.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO