Bacalaureatul in pericol de blocaj, din cauza grevei generale

Ultima actualizare: 04-05-2012 18:39
Bacalaureat

Profesorii au anuntat ca vor sa declanseze greva generala pe 31 mai, adica exact in ziua in care are loc proba de competente lingvistice intr-o limba straina. Ministrul educatiei vrea sa-i cheme luni pe sindicalisti, chiar daca e zi libera, sa negocieze.

"Noi lucram luni. Mizam foarte mult pe toti profesorii de buna credinta din Romania. Avem un set de masuri pe care le pregatim pentru a evita blocarea anului scolar si a bacalaureatului. Cred ca este normal sa avem inainte o discutie cu sindicatele. Ziua bacalaureatului este o zi speciala. Cred ca este cinic sa ii iei ostatici pe tinerii Romaniei intr-un conflict care nu este al lor", a spus Daniel Funeriu.

Elevii vor sustine, intre 31 mai si 4 iunie, proba de competente lingvistice intr-o limba straina din cadrul examenului de bacalaureat.

Potrivit programului, probele scrise incep in 28 iunie cu Limba si literatura romana si continua in 29 iunie cu Limba si literatura materna.

De asemenea, in 30 iunie examenul continua cu proba obligatorie a profilului, iar in 2 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele vor fi afisate in 4 iulie (pana la ora 16.00) si pot fi depuse eventualele contestatii (intre orele 16.00 si 20.00).

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a anuntat ca profesorii vor intra in greva generala pe termen nelimitat din 31 mai si l-a avertizat pe ministrul educatiei, Daniel Funeriu, sa nu incerce sa faca presiuni asupra profesorilor prin inspectoratele scolare pentru a impiedica aceasta greva.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO