Aveti fatada casei sau a blocului degradata? Legea va obliga sa o reparati

Dată publicare: 06-07-2011 19:06
Dată actualizare: 05-07-2012 21:28


Locuiti intr-o cladire cu fatada degradata? Atunci ar fi bine sa puneti bani deoparte pentru ca legea care-i obliga pe proprietari sa repare casele a intrat in vigoare.

Cine nu vrea sa renoveze fatada isi poate pierde locuinta pentru ca sanctiunile merg pana la executarea silita. Atentie, cei cu venituri mici sunt scutiti de cheltuiala.

Un domn de 80 de ani locuieste de o viata intr-o casa de pe strada Viitorului din Bucuresti. Nu are bani sa plateasca
lucrarile de renovare a locuintei si se teme ca va ramane pe drumuri. Pensia lui depaseste salariul minim, asa ca nu poate primi subventie de la stat. In aceste conditii va fi obligat de lege sa-si repare locuinta.

In aceeasi situatie sunt sute de bucuresteni.

Cele mai multe case pe langa care ti-e si frica sa treci se afla, culmea, in centrul Capitalei. Cat de curand toti acesti proprietari vor primi in posta cate o scrisoare de la primarie prin care vor fi anuntati ca trebuie sa se apuce de reparatii.

Sa nu uitam nici de cazul de la Sibiu, unde in 2009 o femeia a fost ucisa de de un ornament desprins de pe o cladire. Nici pana astazi constructia nu a fost renovata.

In zilele urmatoare primariile inventariaza locuintele degradate si notifica proprietarii, care au la dispozitie maximum 18 luni sa termine lucrarile. Daca refuza, edilii vor face reparatiile din bani publici. Apoi isi vor recupera cheltuielile de la proprietari, care-si pot pierde casa daca nu pot sa plateasca.

Legea nu se va aplica in cazul cladirilor cu risc seismic 1, a celor reabilitate termic si a monumentelor istorice.

Tags: cladiri,


VIDEO PROTVPLUS.RO