Au fugit de aglomeratia din oras la poalele muntilor, in Prahova. Cine sunt romanii care traiesc in rulote sase luni pe an

Dată publicare: 12-07-2015 18:22
Dată actualizare: 15-07-2015 07:04


De cand a dat caldura, sute de oraseni si-au luat casa in spinare si au fugit de aglomeratie, in mijlocul naturii. Multi si-au asezat rulotele la poalele Zaganului, in Prahova, la Cheia. Si nu mai vor sa plece acasa pana in octombrie.

Le place sa traiasca in aer curat, departe de grija intretinerii sau a zgomotului pe care il fac vecinii de la bloc.

Nea Dumitru obisnuia sa isi petreaca verile pe munte si sa doarma la cort, dar de cativa ani baiatul i-a facut cadou o rulota. De cum se incalzeste vremea, barbatul de 61 de ani, din Ploiesti, isi ia sotia si pornesc la drum. Parcheaza rulota in apropierea unui fir de apa, la intrare in Cheia, si nu se mai intorc in oras pana la jumatatea toamnei.

Dumitru Jipa: "Intretinerea la bloc... Mai ne scoatem, sa ne mai ramana si noua bani pentru la iarna, ca e gigocaloria foarte mare. Sunt multi, din toate colturile tarii si nu se stie ca tu esti Gheorghe sau Vasile. Ne imprietenim, facem cate un foc, cate un sprit."

Steliana Jipa: "Avem zacusca de ciuperci cu vinete, dulceata de afine, am facut snitel de ciuperci. Toate adunate din zona."

Cum stau atatea luni impreuna, oamenii se imprietenesc si impart cu vecinii tot ce au pe masa.

Pentru un pensionar, o rulota de 25.000 de euro e o investitie destul de serioasa. Dar merita efortul, spune si Nicu, venit de la Braila.

Nicu Purcarea: "Vedeti dumneavoastra, daca stai asa inchis la bloc, e ca la bloc. Stiti cum este... Se incing peretii, aerul conditionat lucreaza si asa aici avem aer conditionat, avem tot ce ne trebuie."

Costica Dumitrescu: "Avem baie, wc cumparat, cu pompa de la masina. Suntem veniti din Galati. Nu ne e dor... Avem acolo rude care spun ca e foarte cald si aici e racoare, bine."

Cand traiesti in mijlocul naturii, simti o libertate deplina, recunoaste si Mihai din Galati.

Mihai Cruceanu: "Pe Ciucas facem drumetii cand e vreme buna. Zaganu iarasi am fost si in vara trecuta si acuma mergem. Sunt si afine sus acolo, aici ne-am cam familiarizat... De fiecare data cand am venit, ne stim acum, de cativa ani."

Chiar daca nu au apa la robinet si se tem de ursi, oamenii nu regreta zilele petrecute la rulota, asa ca vor sa revina si anul viitor. 

Tags: rulote, cheia, turisti,


VIDEO PROTVPLUS.RO