Ati platit asigurarile medicale? Va puteti face analizele si la privat!


Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 17:01
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Fara dureri de cap si mai ales fara umilinte, romanii pot merge in clinicile medicale private pentru analize sau investigatii. Trebuie sa fie la zi cu plata asigurarilor medicale si sa aleaga o unitate care a incheiat un contract cu casa de asigurari.

Dupa acelasi sistem, si unele interventii chirurgicale facute in sistemul privat pot fi suportate, integral sau partial, de catre stat.

In mod normal, pe un pacient, investigatia RMN la coloana cervicala l-ar fi costat 500 de lei. Dar, pentru ca are o trimitere de la medic si face procedura intr-o unitate privata care a incheiat un contract cu casa de asigurari, va plati doar jumatate!

In alt spital privat, la pediatrie, parintii copiilor internati pentru bronsite, enterocolite sau pneumonii nu platesc nimic din costul tratamentului, indiferent ca sunt analize, medicamente sau investigatii.

In plus, aflati ca si analizele pot fi facute in sistemul privat, fara sa platiti nimic. In mod normal, setul standard de analize anuale costa in jur de 150 de lei, insa este gratuit pentru cei care sunt asigurati si aduc trimitere de la un medic de familie.

 

In spitalele din Vaslui e de groaza: nu mai are cine sa munceasca!
Imagini cu bebelusii raniti la Maternitatea Giulesti si externati miercuri
Sistemul sanitar de stat favorizeaza aparitia cabinetelor private
VIDEO PROTVPLUS.RO