Asa ceva n-ai mai auzit. 5000 de portii de gulas...la strand
Peste 5000 de portii de gulas au fost puse duminica la bataie pentru pofticiosii care s-au adunat in strandul Neptun din Arad. Este sarbatoare mare acolo si cei ai locului stiu bine ca in fata aromelor imbietoare e greu sa isi stapanesti pofta.
Cine a tinut totusi la silueta a putut lua lectii de arta culinara, mai ales ca alaturi de concurentii romanii si-au aratat priceperea si cativa bucatari din Ungaria, Germania si Slovacia.
Bucatari renumiti din strainatate s-au adunat la Arad, la festivalul Catlanelor si au tinut sa ne ca prepararea tocanitei este o adevarata arta. Asa ca nici unul nu a vrut sa dezvaluie secretele gulasului.
Am aflat totusi ca se prepara din carne de vita, condimentata cu piper, boia, chimen si de toate dupa gust, asa cum spun cunoscatorii.
Curiosii au stat ore in sir la coada pentru o portie de gulas la ceaun, fara bani, iar unii dintre ei mai ca si-au pierdut rabdarea.
Abia cand au mancat oamenii si-au dat seama ca asteptarea a meritat. Cine s-a saturat repede a avut insa de pierdut. Bucatarii care au terminat de preparat gulasul au schimbat iute menul.
Si la Sibiu parcarea unui centru comercial s-a transformat intr-un restaurant traditional.