Vor salarii mai mari si pace buna! Sindicalistii ies in strada

Ultima actualizare: 26-10-2012 02:46

Frate, frate, pina la bani. Cam asa se intimpla si in sanul miscarii sindicale din Romania, framintata zilele acestea de anuntatele cresteri salariale pentru profesori.


De teama ca unii vor lua mai mult si altii mai putin sau chiar deloc, liderii bugetarilor s-au certat dimineata si s-au impacat, spre dupa-amiaza. De altfel, cei care ii reprezinta pe angajatii din administratie s-au intalnit si cu ministrul de finante.

Sindicalistii cer cresterea puterii de cumparare a salariilor si respectarea drepturilor angajatilor. 

Prim ministrul a anuntat ca a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii adoptate de deputati de a majora salariile profesorilor, iar guvernatorul BNR atrage atentia asupra pericolelor acestei decizii.

De altfel, conducerea PNL a cerut demisia ministrului Adomnitei, care a votat legea de majorare a salariilor pentru profesori, dar Tariceanu l-a sprijinit.

Tariceanu spune ca daca ar fi majorate salariile tuturor bugetarilor s-ar putea ca preturile sa creasca atat de mult incat sa platim si 1000 de lei pentru o paine. Prim ministrul spune de asemenea ca singura solutie ar fi introducerea unor noi taxe.

Sindicalistii nu se arata miscati de aceste ingrijorari si spun ca marti incep protestele, iar joi o greva de avertisment, pichetarea guvernului.

Revendicarile bugetarilor au aprins si imaginatia lucratorilor din domeniul privat. Muncitorii din industria usoara, cea a lemnului, a sticlei si din energie vor si ei lefuri mai mari. Pana la urmatoarele negocieri insa, vom asista cel mai probabil la proteste in strada, din partea sindicalistilor care lucreaza la stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO