Apa calda nu e... calda, in blocurile din Capitala!
Nici n-a venit bine toamna, ca prin blocurile din Bucuresti au si aparut scandalurile. Multi locatari spun ca in cel mai fericit caz, au ajuns sa astepte si cate un sfert de ora, ca sa curga apa fierbinte.
In rest, o platesc la pret de calda pe cea racita pe tevi, pentru ca RADEDT-ul a taiat conductele de recirculare, care tineau in permanenta apa oparita, la intrarea in imobile.
Liga Asociatiilor de Proprietari afirma ca, de fapt, Regia face economie si ii indeamna pe nemultumiti sa mearga la OPC.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intr-un bloc din cartierul Pantelimon, locatarii vad cum li se duc banii direct la scurgere.
In Drumul Taberei, alti oameni suparati. Imobilul are propriul sistem de recirculare, de la parter pana la ultimul etaj, iar acest lucru le-ar fi asigurat apa fierbinte, daca nu interveneau cei de la RADET.
Teoretic, sistemul de distributie ar trebui sa includa pe langa conducta principala de la punctul termic la bloc si o teava paralela, pentru retur. In cazul in care locatarii nu umbla la robinet cateva ore, apa calda ramane pe teava si se raceste.
Reprezentantii Asociatiilor de proprietari sustin ca prin oprirea motopompelor ce asigurau recircularea, RADET-ul castiga de doua ori: nu mai consuma curent si ne factureaza apa rece la tarif de calda, adica de patru ori mai scump.
Oficialii RADET sustin ca in 90% din cazuri, conductele de recirculare sunt functionale.